Párkapcsolat / Szerelem

5 vicces tény a nők vásárlási szokásairól

5 vicces tény a nők vásárlási szokásairól

A férfiak számára a vásárlás egy nővel, olyan időtöltés, amiből nem jön ki jól. Sem időben, sem idegeinek fésültségét illetően. Van egy mondás, miszerint: ha egy nőnek rossz napja van, elmegy vásárolni, ha egy férfinak van rossz napja, kirobbant egy háborút. Vannak olyan párok, melyek ennek a mondásnak mindkét felét képviselik. Láttunk már ilyet: a bevásárlóközpont közepén állnak, a nő szeme könnyes, a férfi feje pedig céklavörös, és bizonyos esetekben igen hangosan sértegetik egymást.

A nő és a boltban eltöltött idő

A boltban eltöltött idő a legrelatívabb időszámítás. Míg a férfiak esetében az autóabroncsok, barkács eszközök nézegetésének időszámítása érthetetlen egy nő számára, addig egy férfi számára az nem érthető, hogyan lehet két nagyjából ugyanolyan pulóver kiválasztása között dilemmázni, minimum fél órát.
Egy férfi akkor számíthat arra, hogy egy óra biztosan az enyészeté lesz az életéből, amikor a nő, lelkesedve azt kiálltja: cipők!

Véget nem érő történet

Ilyen az az eset, amikor a nők a férjük tanácsát kérik ki az ügyben, hogy két hasonló ruha közül melyiket válasszák. A nők figyelme kiterjed minden apró részletre. Ilyen a szem, haj és bőrszín, az aktuális kedv, a divat, a barátnők véleménye, ruha esetén a barátnők ruhatára – nehogy ugyan olyan ruhát vegyenek -, és ama bizonyos holdállás.
Ennyi paraméterhez igazodni egy férfi sem képes, így a döntést is csak megzavarják esetleges bizonytalanságukkal. Javaslom a férfiaknak a határozott véleménynyilvánítást, melyet semmilyen körülmények között ne változtassanak meg. Miért? Mert a nők kiválóan forgatják a szavakat, és kötnek bele mindenbe, ha ruháról van szó.

A nők és a szavak értelme vásárláskor

Nézzük az alábbi esetet. Ott áll a nő a férjével két pulcsi felett. Az egyik zöld, a másik drapp. A nő felteszi a kérdést: melyik állna jól nekem? A férfi mit sem sejtve válaszol: a drapp. A nő tovább kérdez: miért? A férfi válaszol: mert jobban megy a hajad színéhez.
A nő visszakérdez: a zöld nem? A múltkor még azt mondtad, hogy nekem minden szín jól áll. Ezért vettem meg a múltkor a zöldszínű sálat. Igen, kedves férfi, jól látod. Ha nővel mész vásárolni, abból jól nem jöhetsz ki. Csak akkor, ha színvak vagy.

A nő és a leárazás

A legveszélyesebb kérés akkor hangzik el a nő szájából, amikor már legalább két órája fárasztja a férfit a vásárlással. A férfi ilyenkor a legsérülékenyebb, legbeleegyezőbb – ugyanis, már nagy valószínűséggel éhes, és kezd mélyvénás trombózist kapni a sok ácsorgástól, és tartós elbutulás jeleit kezdi mutatni a fáradtságtól – mivel az elmúlt két órában folyamatosan résen kellett lennie, hogy ne sértse meg feleségét.
A nő ösztönösen érzi, hogy mikor lanyhul ura figyelme. Ilyenkor bármit meg tud vele vetetni azzal a mondattal: nézd, ez szinte ingyen van. Az óvatlan, rutintalan férfi válasza ilyenkor ez: bánom is én, vedd meg, csak menjünk már haza.

A férfi is boldog…

A férfi pedig, egy ilyen bevásárlás után már csak boldog tud lenni. Nincs más választása, örül, hogy agykárosodás és szívroham nélkül túlélte a procedúrát. Botor módon akkor is boldog, ha millió szatyrot kell cipelnie. A rutinos ,,férfilélek gyilkos” nők ilyenkor még képesek megállni egy-egy kirakatnál – hogy végleg betörjék a férfit -, és csacsogni az aktuális divat ízléstelenségén.
Haza érve pedig – hogy tökéletes legyen a sokk a férfi számára – a nő felhívja telefonon a barátnőjét, és részletes szóbeli leírást ad minden egyes ruhadarabról, melyet megvett, és melyet a jövőben meg akar venni. Ebből pedig az következik, hogy csak a mentálisan igen erős, valódi férfiak képesek arra, hogy feleségük legyen.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást