A vércsoportod meghatározza a személyiséged – Magadra ismersz?

A vércsoportod meghatározza a személyiséged – Magadra ismersz?

Címlap / Életmód / Ezotéria / A vércsoportod meghatározza a személyiséged – Magadra ismersz?

Az elmélet

Egy japán professzor, Takeji Furukawa 1927-ben egy tudományos szakfolyóirat hasábjain közölte először tanulmányát, miszerint nagy mintán végzett megfigyelés alapján bizonyos vércsoportokkal szinte mindig adott személyiségjegyek járnak együtt. A kutatás magatartástudományi kérdőívek segítségével történt, amelynek eredményeit statisztikai módszerekkel összegezte.

Hasonlít a csillagokhoz

A vércsoport és a temperamentum közötti összefüggés sokak szerint a születési csillagállás és a személyiség kapcsolatára hasonlít: tehát a tudaton kívüli, „külső” hatalom által elrendelt, végérvényes és megkerülhetetlen jellegű. Elvégre a csillagok állását nem változtathatod meg, miként a vércsoportodat sem. Lássuk, ez a gyakorlatban mit jelent!

Nullás vércsoport

A nullás vércsoporthoz vezetői személyiséget szokás társítani. Jellemző tulajdonságai az erős jellem és a lojalitás. Az érintettek inkább diktálják, mintsem követik a trendet. A nullás vércsoportú emberek társasági lényeg, energikusak, ambíciókkal teliek, magabiztosak és szenvedélyesen küzdenek céljaik eléréséért. Könnyen figyelem középpontjába kerülnek. Önbizalmuk és figyelemkeresésük azonban a ló másik oldalára pottyanthatja őket: hajlamosak a túlzott birtokvágyra és az irigységre.

B-s vércsoport

Kulcsszava a gyakorlatiasság, de szívesen otthagyják a járt utat a járatlanért, ha éppen az tűnik számukra praktikusnak. Bár laza és közvetlen személyiségűek, ez koránt sem jelent lustaságot és motiváció nélküli életet. A B-s vércsoportúak biztosan véghezviszik, amibe belekezdtek – még akkor is, ha rajtuk kívül senki más nem hisz a sikerben. A típushoz tartoznak a klasszikus „hangulatemberek”, akik időnként túlérzékenyek a környezeti ingerekre.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást