Sütőtökös energiaszelet
Mi mást vennénk alapanyagul, mint az ősz igazi slágerét, a sütőtököt! Az eredeti recept pürével készül, de frissen sült tök pépes belseje is megfelel kikaparva!
Hozzávalók az alaphoz: 100g kókuszliszt, 2 evőkanál sütőtökpüré, 1 evőkanál juharszirup, ½ csomag sütőtökpite fűszer (a mézeskalács fűszer is megteszi, de ebből csak 3 kávéskanálnyi), 1 teáskanál vanília aroma, csipetnyi só.
A karamellhez: ¾ csésze datolya, 2 evőkanál mandulavaj, ½ teáskanál karamell aroma, 1 evőkanál mandulatej.
A mártáshoz: csokoládé
Elkészítés:
Az alaphoz való összetevőket tegyük egy turmixba, és dolgozzuk össze, amíg egy kissé ragacsos, gyurmaszerű masszát nem kapunk. Ezt egy alufóliára rakjuk, és téglalapot formázunk belőle, nagyjából fél-1 centi magassággal, majd betesszük a hűtőbe, és közbe elkészítjük a karamellt. A datolyát, mandulavajat, karamell aromát, mandulatejet és egy csipetnyi sót összeturmixoljuk, majd az így kapott masszát a sütőtökös alapunkra halmozzuk, majd visszarakjuk a hűtőbe 1-2 órára. Ezt követően egy éles kés segítségével feldaraboljuk kis téglalapokra, és olvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd rácsra vagy tálcára tesszük, és hagyjuk megdermedni. Tálalásig a hűtőben tároljuk!
Hozzávalók az alaphoz: 100g kókuszliszt, 2 evőkanál sütőtökpüré, 1 evőkanál juharszirup, ½ csomag sütőtökpite fűszer (a mézeskalács fűszer is megteszi, de ebből csak 3 kávéskanálnyi), 1 teáskanál vanília aroma, csipetnyi só.
A karamellhez: ¾ csésze datolya, 2 evőkanál mandulavaj, ½ teáskanál karamell aroma, 1 evőkanál mandulatej.
A mártáshoz: csokoládé
Elkészítés:
Az alaphoz való összetevőket tegyük egy turmixba, és dolgozzuk össze, amíg egy kissé ragacsos, gyurmaszerű masszát nem kapunk. Ezt egy alufóliára rakjuk, és téglalapot formázunk belőle, nagyjából fél-1 centi magassággal, majd betesszük a hűtőbe, és közbe elkészítjük a karamellt. A datolyát, mandulavajat, karamell aromát, mandulatejet és egy csipetnyi sót összeturmixoljuk, majd az így kapott masszát a sütőtökös alapunkra halmozzuk, majd visszarakjuk a hűtőbe 1-2 órára. Ezt követően egy éles kés segítségével feldaraboljuk kis téglalapokra, és olvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd rácsra vagy tálcára tesszük, és hagyjuk megdermedni. Tálalásig a hűtőben tároljuk!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!