Boszorkány ujjak, múmia fejek: 5 vendégváró vegán Halloween finomság

Boszorkány ujjak, múmia fejek: 5 vendégváró vegán Halloween finomság

Címlap / Életmód / Receptek / Boszorkány ujjak, múmia fejek: 5 vendégváró vegán Halloween finomság

El se hiszem, hogy máris átléptünk az ősz második hónapjába. Őszintén megvallva, számomra mindig is az október volt a nagybetűs őszi hónap, hiszen ekkor már tényleg hűvösebbre fordul az idő, sárgulnak a falevelek, és mindenki Halloween-i lázban ég. Persze hazánkban még nincs akkora hagyománya, mint külföldön, sokan pedig egyenesen azért utálják, mert amerikai badarságnak gondolják. Pedig a Halloween igazából a kelta kultúrából származik, és ez is, mint sok amerikai szokás, a bevándorlások hozományaként ragadt meg az Egyesült Államokban.

Számomra a Halloween azért érdekes ünnep, mert mindig is érdekeltek a misztikus dolgok, a túlvilág. Ha megvizsgáljuk ezt a hagyományt közelebbről, rájövünk, hogy a sok giccs és csicsa mögött bizony komoly szálak húzódnak. Legfőképpen a holtak tiszteletéről, és a másvilági lényektől való félelemről szól, ami miatt a töklámpások is készülnek, és amiért jelmezbe szokás öltözni. Ugyanis az ősi vallás szerint Halloween napján ezek a misztikus lények a mi világunkba érkeznek, és ha nem tudsz beolvadni közéjük, akkor felfedezik, hogy élő vagy, és árthatnak neked. A töklámpással pedig az otthonunkat védhetjük az ártó lényekkel szemben.

Ha nem is hiszünk a babonákban, arra mindenképpen jó ez a nap, hogy a családdal vagy közeli barátokkal összeüljünk, megemlékezzünk elhunyt szeretteinkről, és jókat sztorizgassunk! Ha pedig szeretnénk a hangulatot fokozni, készíthetünk isteni Halloween-i finomságokat is, amik nem csak egészségesek, de olykor még szórakoztatóak is! Íme, a receptek!

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/5
Következő»

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!