A „végzet vörös fonala” – így találd meg ezzel a módszerrel a párodat

A „végzet vörös fonala” – így találd meg ezzel a módszerrel a párodat

Címlap / Életmód / A „végzet vörös fonala” – így találd meg ezzel a módszerrel a párodat

Eleve elrendelve

Egyes ázsiai legendák szerint mielőtt megszületünk, az istenek egy láthatatlan vörös fonalat kötnek azon két ember csuklójára, akiknek az életük során találkozniuk kell egymással. A sors is úgy akarja, hogy megtalálják egymást, és amikor ez végre megtörténik, nagy segítséget nyújtanak egymásnak. Kínai mítoszok szerint a végzet vörös fonala Yue Laohoz, a szerelem és házasság istenéhez kapcsolódik.

Az a két ember, akiket ez összeköt, találkozni fognak életük során, mindentől függetlenül. Egymás mellett találják meg a boldogságot, és ez a kötelék sosem fog elszakadni közöttük.

Emiatt Japánban nem ritka, hogy amikor két fiatal házasságot köt egymással, a kapcsolatukat úgy pecsételik meg, hogy egy vörös fonalat húznak egymás kisujjára. Ez összeköti őket, és mindegy, mi történik a későbbiekben (nagyobb viták, akár egy időre különválnak), végül mindig vissza fognak találni egymáshoz. De hogy találhatod meg te azt a személyt, akivel az a végzeted, hogy találkozz? Egyesek úgy tartják, emiatt minden energiádat a szerelemre kell irányítanod, és a következő négy dolgot kell megtenned!

Félelem és szerelem

Először is, meg kell tanulnod, mi a különbség szerelem és félelem között, ugyanis egy kapcsolatban könnyen elmosódhatnak a határok! Ha úgy érzed, szükséged van a másik elismerésére, szeretetére, és arra, hogy boldoggá tegyen téged, valójában a félelem ural téged. Félsz attól, hogy egyedül maradsz, nem szeretnek viszont, és csalódnod kell. Az első, amit meg kell tenned, hogy megtanulod megkülönböztetni őket.

Legyél inkább hálás azokért, akik ott vannak melletted, és azokért is, akik végül továbbállnak; mert így tudhatod meg, kik azok, akik igazán számítanak az életedben. És amikor a társaddal találkozol, nem kell amiatt aggódnod, hogy ő hová fog tartozni!

jacoblund/istockphoto.com

Kedvesség

A szeretet hét vonása: kedvesség, türelem, megbocsátás, udvariasság, alázat, nagylelkűség, őszinteség” – mondta Gary Chapman, és mennyire igaza van! A szeretet lényege, hogy aki fontos neked, azzal mindig tisztelettel bánj, és úgy is viszonyulj hozzá. Meghallgatod őt, mellette állsz, és megbocsátasz, ha olyat mond neked, amivel esetleg a pillanat hevében megbánt. Ahhoz, hogy megtaláld a lelkitársad, és képes legyél őszintén, önzetlenül szeretni őt, szükséged lesz erre a képességre!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást