Életmód / Receptek

Vegán karácsonyi fogások, amik minden rokonnak ízleni fognak

Vegán karácsonyi fogások, amik minden rokonnak ízleni fognak

Csokis pohárkrém

Hozzávalók: 20 dkg jó minőségű vegán étcsokoládé, ugyanannyi kókusztej (konzerv), egy teáskanál vanília esszencia, ízlés szerint juharszirup.

Elkészítés: A csokoládét vágd kisebb darabokra, és vízgőz fölött olvaszd fel, majd apránként öntsd hozzá a kókusztejet és keverd simára a masszát. A gőzről levéve add hozzá a vaníliaesszenciát és a juharszirupot, majd töltsd a krémet mutatós pohárkákba, és tedd legalább 2 órára a hűtőbe. Tálaláskor megszórhatod reszelt csokoládéval, kandírozott narancshéjjal vagy növényi tejszínhabban is díszítheted.

 

Vegán mézeskalács

Hozzávalók: fél kg liszt, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 15 dkg agavé szirup, mézeskalács fűszerek.

Elkészítés: Nem lesz olyan, mint az „igazi” mézeskalács, hiszen a méz nem vegán, tehát nem kerülhet bele, de annál ünnepibb, és a fűszerek miatt azért illatában, ízében is megidézi a mézeskalácsot. Az agavé szirupot főzd össze a fűszerekkel, majd add hozzá a margarint és a cukrot, kevergesd addig, amíg ki nem hül. A szódabirkarbónát keverd el a liszttel, öntsd fel a fűszeres sziruppal, dolgozd össze majd tedd egy éjszakára hűtőbe.

Másnap nyújtsd és szaggasd ki, díszítsd és süsd ropogósra.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást