Pásztor pite.
Hozzávalók: 90g vöröshagyma, 45g zeller, 90g répa, 120g gomba, 5g fokhagyma, 2g friss fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, zsálya) és feketebors, 60g borsó, 120g lencse, 6g miso paszta, 15g sűrített paradicsom, 15g szójaszósz, 5g almaecet, 180g víz, 9g liszt.
A feltéthez: 400g burgonya, 1 csipet fekete bors, 100g növényitej.
Elkészítés:
A zöldségeket vágjuk fel apró kockákra, és a friss fűszereket is aprítsuk. Fogjuk egy wok-ot (vagy serpenyőt) és tegyük bele az apróra vágott zellert, répát és vöröshagymát majd pároljuk 5 percig, utána adjuk hozzá a gombát is, majd sűrű kevergetés mellett főzzük további 2 percig. Ezután jöhet hozzá a feketebors, a friss fűszer, lencse, borsó, miso paszta, sűrített paradicsom és a szójaszósz is és almaecet is.
Főzzük tovább, amíg közepesen megpuhul minden, majd adjuk hozzá a vízzel elkevert lisztet, és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik a lé. Ezt követően a főtt krumplit törjük át, adjuk hozzá a borst és a tejet, majd keverjük el alaposan. Kis sütő edényekbe halmozzuk alulra a lencsés mixünket, majd a tetejére kerüljön a krumplis massza. Ezután irány a sütő, 230°C-on süssük addig, amíg a krumplis réteg megbarnul.
A feltéthez: 400g burgonya, 1 csipet fekete bors, 100g növényitej.
Elkészítés:
A zöldségeket vágjuk fel apró kockákra, és a friss fűszereket is aprítsuk. Fogjuk egy wok-ot (vagy serpenyőt) és tegyük bele az apróra vágott zellert, répát és vöröshagymát majd pároljuk 5 percig, utána adjuk hozzá a gombát is, majd sűrű kevergetés mellett főzzük további 2 percig. Ezután jöhet hozzá a feketebors, a friss fűszer, lencse, borsó, miso paszta, sűrített paradicsom és a szójaszósz is és almaecet is.
Főzzük tovább, amíg közepesen megpuhul minden, majd adjuk hozzá a vízzel elkevert lisztet, és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik a lé. Ezt követően a főtt krumplit törjük át, adjuk hozzá a borst és a tejet, majd keverjük el alaposan. Kis sütő edényekbe halmozzuk alulra a lencsés mixünket, majd a tetejére kerüljön a krumplis massza. Ezután irány a sütő, 230°C-on süssük addig, amíg a krumplis réteg megbarnul.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!