Életmód / Receptek

Ünnepi vegán desszertek: egészségesek, gyorsak és mindenkinek ízleni fognak

Ünnepi vegán desszertek: egészségesek, gyorsak és mindenkinek ízleni fognak

Gesztenyepüré

Az egyik legegyszerűbb vegán desszert a gesztenyepüré, és talán a leggyorsabb is – különösen akkor, ha eleve kész gesztenyepürét választasz. Persze a legjobban akkor jársz, ha te magad főzöd a gesztenyéket és utólag ízesíted azokat. Amennyiben gyorsítanál a folyamaton, érdemes a fagyasztóban kutakodnod a gesztenyetömbök után. Válassz hozzáadott cukor nélküli natúr gesztenyepürét!

Így csináld: Engedd fel a fagyasztott gesztenyetömböket, majd kóstolás után, ha szükségesnek ítéled, ízesítsd. Tehetsz bele rumot, vagy rum aromát is, édesítsd természetes édesítőszerrel (pl. stevia). Nyomd át krumplinyomón a gesztenyepépet, majd rétegezd pohárban vegán habspray segítségével. Ha nem frissen tálalod, akkor természetesen ez a hab is összeesik – amennyiben szeretnéd előre elkészíteni, akkor egyszerűen növényi alapú „tejszínt” habosíts fel.

 

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást