Variációk batikolt körömre: ezt a manikűrt otthon is elkészítheted, méghozzá többféle módszerrel!

A nyár tökéletes időszak arra, hogy kipróbáld az összes különleges, színes trendet! Idén például hatalmas népszerűségnek örvendenek a batikolt körmök, amiket egyébként otthon is könnyedén elkészíthetsz, méghozzá többféle módszerrel! A ’90-es évek kedvenc divatát ráadásul teljesen személyre is szabhatod, hiszen a kedvenc színeiddel díszítheted a körmeidet! Mindenképp válassz fehér vagy neutrális színt az alapnak, aztán jöhetnek rá a vidám árnyalatok!

Variációk batikolt körömre: ezt a manikűrt otthon is elkészítheted, méghozzá többféle módszerrel!

Címlap / Stílus / Test / Variációk batikolt körömre: ezt a manikűrt otthon is elkészítheted, méghozzá többféle módszerrel!

Fogpiszkálóval

Ebben az esetben egy neutrális színű lakkra, 3-4 élénkebb árnyalatra és egy fogpiszkálóra lesz szükséged. Először vigyél fel a körmödre egy átlátszó réteget, majd jöhet két réteg az alapszínből. Utána nincs  más dolgod, mint vastag vonalakat festened a  színes lakkokkal és mielőtt ezek megszáradnának, húzz beléjük vonalat a fogpiszkálóval. Miután megszáradtak a körmeid, a fedőlakkozást se hagyd ki!

 

Vízzel a batikolt hatásért

Ehhez a módszerhez maszkolószalagra, egy lapos, kerek fejű ecsetre, egy tál melegvízre, egy fogpiszkálóra és legalább 3 különböző színű lakkra lesz szükséged. Az alapszínből vigyél fel két réteget a körmeidre,  majd várd meg, hogy megszáradjanak. Ezt követően ragaszd körme a körmödet a maszkolószalaggal, hogy az ujjadra ne kerüljön a lakkból. Cseppents egy keveset az egyik színből a vízbe, majd cseppents rá egy másikat és ismételd meg ezt a lépést annyiszor, ahány féle lakkot használsz. Ezt követően nyúlj a vízben úszó lakk széléhez a fogpiszkálóval, majd húzz egy határozott vonalat befelé, a kör középpontjáig. Ha kész vagy, mártsd a lakkba a körmödet, a fogpiszkálóval pedig távolítsd el a köröm körüli lakkdarabokat a vízben. Ha elkészültél, vedd le a ragasztót, igazítsd meg a lapos ecsettel a mintát és jöhet is a fedőlakk.

 

Vékony ecsettel a csigavonalas hatásért

Egy vékony körömdíszítő ecsettel könnyedén megrajzolhatod a spirális batikolt mintát, ha van hozzá türelmed. A fehér lakkon kívül pedig használj bátran akár 4-5 féle színt. Először vigyél fel két réteget a fehér lakkból, ha pedig megszáradt, rajzold egy nagy C-betűt az első színből. Ha megvagy, oldalra is fess apró, kifelé vékonyodó vonalakat, hogy elérd a batikolt hatást. Ezt követően ugyanígy járj el a többi színnel, amíg az egész körmödet be nem borítja a minta. Ha elkészültél, vigyél fel egy réteg fedőlakkot.

A körömlakklemosós megoldás

Ez az egyik legegyszerűbb módszer, szóval ha kezdő vagy, érdemes kipróbálnod! Arra figyelj, hogy olyan színeket válassz, amik kellően eltérnek egymástól, hogy jobban látszódjon a minta. A lakkokon kívül mindössze egy kicsi szivacsdarabra lesz szükséged a minták elkészítéséhez. Először vigyél fel két réteg alapszínt a körmeidre. Ha megszáradtak, a lakkból tegyél néhány pöttyöt a körmeidre, majd a szivacsot mártsd bele egy kis körömlakklemosóba és nyomd a pöttyökre. Utána már csak annyi a dolgod, hogy megismételd ezt a lépést a másik színnel is, végül pedig jöhet a fedőlakkozás, és már el is készültél!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást