A vanília 6 csodás hatása

A vanília 6 csodás hatása

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A vanília 6 csodás hatása

A vanília az egyik legnépszerűbb fűszer illata és aromája alapján. Felhasználási lehetőségei szinte korlátlanok, ápolja testünket és lelkünket, nem utolsó sorban pedig olyan illatot biztosít az egész lakásban, mintha épp elkészült volna egy nagy adag sütemény. Lássuk, hogy az egészségünk szempontjából mi mindenre alkalmazhatjuk hatásosan a vaníliát!

Antioxidáns

A vanília nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, így használata nem csak az illata, de a szervezetre gyakorolt pozitív hatása miatt is ajánlott.
Segít a szervezetben felgyűlt szabad gyökök megkötésében, ezáltal csökkenti az esélyét egyes betegségek (például a rákos megbetegedések nagy részének) kialakulásának.

Rendszeres menstruáció

Belsőleg vagy fürdőbe cseppentve alkalmazható arra a vanília olaja, hogy a rendszertelen menstruációs ciklust beállítsa normális rendszerességűre.
Ugyanezt a hatást érhetjük el, ha a masszázs krémbe keverve alkalmazzuk. Mindezek hatására a vanília segíthet a női nemi szervek megfelelő működésében, akár a teherbeesési esély is javulhat általa.

Nyugtató hatás

A vanília illata kellemes, ellazító hatással rendelkezik, ezért kifejezetten ajánlott az aromaterápiás alkalmazása levertség, tartós rosszkedv vagy erős, hosszan tartó stresszes időszak, esetleg kezdeti depresszió idején.
Nem kell túlzásba vinni az alkalmazást, elég belőle néhány csepp és máris jobban érezzük magunkat!

Alvászavarok

A kellemesen nyugtató, ellazító hatásának köszönhetően a vanília illóolaja ideális lehet, ha kisebb alvászavarokkal küzdünk.
Fontos, hogy csak egy cseppet használjunk belőle, ha ugyanis túlzásba visszük, az olyan erőteljes illatot eredményezhet, ami éppen az ellenkező hatást éri el és akár irritálhatja is a nyálkahártyánkat.

Nemi vágy

A vanília ellazító, feszültségoldó hatása természetesen a szexuális életünkben is jó szolgálatot tehet. Elég egy csepp egy párologtatóba, és máris kellemes illat lengi be az egész szobát.
Segíti az együttlétekre való ráhangolódást, növeli az intimitást, így ideális környezetet teremt mindkét fél számára. Enyhe afrodiziákumként is használják.

Legjobb aromaterápia

A vanília alkalmazása alkoholos illóolajként a legelterjedtebb, de ez koránt sem jelenti azt, hogy más módon ne alkalmazhatnánk ugyanezt.
Aki például már érezte egyszer is a vaníliás süteményillatot, az jól tudja, hogy kevés jobb aromaterápia létezik ennél!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!