Változatos nyári szettek atléta alkatra

Változatos nyári szettek atléta alkatra

Címlap / Stílus / Divat / Változatos nyári szettek atléta alkatra

Az atléta alkat nem túl gyakori a nők esetében, sokkal inkább a férfiak körében általános. Ennek oka az, hogy ezt az alkatot széles vállak, karcsú derék és még karcsúbb csípő jellemzi, miközben a nők többségére éppen ennek a fordítottja igaz: gyakoribbak a keskeny vállak és fokozatosan szélesedő csípővonal. Akár kedveled a testalkatodat, akár nem, vannak olyan nyári szettek, amik tökéletesen állnak rajtad. Mutatunk is belőlük néhányat!

1. Lefelé szélesedő ruhák

A nyarat illetően a ruhák kihagyhatatlanok, és szerencsére te is számos darabot viselhetsz közülük. Egész biztosan jól állnak a szolid ujjrésszel ellátott, derékban húzott, lefelé szélesedő ruhák.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Bár a formás vállakon az égvilágon semmi rejtegetnivaló nincs, ha a nőies homokóra alkatot célzod meg, akkor ajánlatos kerülnöd a vékony pántokat és az ujjatlan felsőket. Ennek oka az, hogy ha egy felületből sokat mutatsz, akkor az automatikusan szélesebbnek tűnik, neked pedig éppen a felsőtestedet érdemes optikailag keskenyebbnek mutatnod.

2. Izgalmas szoknyák és ruhák

Mivel a te lábaid vékonyak, azok közé tartozol, akiknek a lehető legjobban állnak a szoknyák. Azonban itt is érdemes kicsit trükköznöd, és elrejtened a csípőd vonalát, ami nem kifejezetten széles a vállaidhoz képest. Ezt a legkönnyebben két módon teheted meg. Az egyik, hogy olyan derékszabású szoknyákat választasz, amik lefelé szélesednek, tehát rakottak, pliszírozottak, és A-vonalúak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A másik lehetőség, hogy zsebbel, peplummal ellátott szoknyát vagy hagymaszoknyát választasz, ami az extra anyagnak köszönhetően optikailag teltebbnek mutatja a csípődet, és így tökéletes homokóra alkatot csalhatsz magadnak a segítségével.

3. Túlméretezett felsők

A legtöbb atléta alkatú nőnek egyáltalán nincs súlyfeleslege, neked tehát nem azért előnyösek a túlméretezett felsők és ruhák, mert segítségükkel elcsalhatod a felesleget. Éppen ellenkezőleg! Egy-egy jól megválasztott darab segíthet teltebbnek mutatni ott, ahol túlságosan is karcsúnak, szálkásnak mutatkozik a tested.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Nagyon jól állnak például azok a lágy esésű, laza felsőrészek, amik leérnek a csípőd alá, hiszen így elrejtik tested legvékonyabb pontját. Előnyös az is, ha az oversized felsőt egy vékonyka derékövvel dobod fel, vagy olyan nagyméretű felsőt választasz, ami ezen a részen húzott: így egyszerre emeled ki a vékony derekadat és mutatod teltebbnek a csípődet.

4. Trendi színek és minták

A legtöbb atléta alkatú nőnek jól állnak a derékszabású nadrágok, aminek az oka az, hogy ezek a fazonok sokszor teltebbnek mutatják az alsótestet. Neked ez kifejezetten előnyös, sőt, még érdemes is rátenned egy lapáttal. Idén élj a színek és izgalmas minták nyújtotta lehetőségekkel, hiszen a világosabb árnyalatok, valamint a kisebb-nagyobb minták segítenek kerekebbnek mutatni a csípődet.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Nagyon jó választás például egy korall vagy krémszínű nadrág, mindegyik abszolút befutó az idei szezonban. A mintákkal sem kell szolidan bánnod, bátran felveheted őket akár nadrág, akár szoknya formájában – idén hódítanak a pálma- és levélminták, az állatminták, továbbá a csíkok.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást