Így vagy a legszebb farmer ceruzaszoknyában – stílusszakértőt kérdeztünk

Így vagy a legszebb farmer ceruzaszoknyában – stílusszakértőt kérdeztünk

Címlap / Stílus / Divat / Így vagy a legszebb farmer ceruzaszoknyában – stílusszakértőt kérdeztünk

A ceruzaszoknya igazi nyári darab, és a ’90-es évek visszatérésével ez a fazon is ismét hódítani kezdett – elég csak arra gondolni, hogy Kim Kardashian is előszeretettel viseli. Yurkov Orsi stílusszakértővel arról beszélgettünk, hogy hogyan érdemes viselni ezt az örök klasszikust.

Így vagy a legszebb farmer ceruzaszoknyában - Yurkov Orsi stílusszakértőt kérdeztükSzakértő: Kovács Orsolya – Yurkov

Ma már nemzetközi szinten eggyé vált a YURKOV név a stílussal, a személyes erővel és a hitelességgel. A YURKOV Szalonokban, mind Budapesten, mind San Franciscoban egyetlen cél vezérli a YURKOV Stílusszakértőket: az, hogy TE még jobban nézzél ki. Ugyanis mi tudjuk, hogy ettől nő az önbizalmad, és ezzel növelni tudod a TE saját személyes erődet. 

A farmer-póló itt is működik

Ha farmer, akkor nagyon sokaknak a farmer-póló kombináció ugrik be, ami a stílusszakértő szerint egyáltalán nem baj, sőt. A farmer ceruzaszoknya is remekül működik egy klasszikus pólóval is, de érdemes például egy feliratos darabot választani, hogy feldobd az összhatást.

Ha viszont igazán vagány megjelenést szeretnél, ne az együtteses pólók között keress, társíts a farmer szoknyához valami igazán meglepőt, például egy elegáns blúzt!

Így vagy a legszebb farmer ceruzaszoknyában - Yurkov Orsi stílusszakértőt kérdeztük Képek forrása: 1, 2, 3

Ügyelj a megfelelő fazonra!

A ceruzaszoknya gyönyörű, nőies alakot csinál, de érdemes egy kis időt szánni rá, hogy megtaláld a számodra leginkább megfelelő fazont. Van, akinek a térd fölé érő darabok jobban állnak, de ebben az esetben ügyelj arra, hogy a mini se legyen túl rövid. Egy városnéző séta során például nem túl kellemes, ha folyton azt kell figyelned, hogy nem csúszott-e fel a szoknyád, és mások figyelmét sem feltétlenül a lábad közé akarod terelni.

Yurkov Orsi szerint a szoknya célja a stílusod megjelenítése: az egész lényedet szeretnéd hangsúlyozni vele, nem csak arra használni, hogy fedetlenül hagyd a lábaidat.

Ne félj a merész színektől!

A farmer gyakorlatilag mindenhez illik, mert semleges alapot ad, és ugyanez igaz rá akkor is, ha ceruzaszoknyaként viseled. Bátran társítsd különböző színekkel és mintákkal, a csíkos és a kockás éppen olyan jól passzol hozzá, mint a fehér vagy a színes.

Csak döntsd el, hogy a klasszikus és letisztult irányba, vagy a vagány, merészebb színek és minták felé szeretnél indulni: a szoknyád mindkettőhöz alkalmazkodik majd.

Így vagy a legszebb farmer ceruzaszoknyában - Yurkov Orsi stílusszakértőt kérdeztük Képek forrása: 1, 2, 3, 4, 5

Elő a színes magassarkúval!

Az éppen térdig vagy térd alá érő farmerszoknya szinte kívánja a magassarkú cipőt, ami megnyújtja a lábaidat és formásabbá teszi a szoknya alól kilátszó vádlit.

Érdemes elővenni a legmerészebb színű cipőidet, egy sárga, zöld vagy pink magassarkú nagyon csinos tud lenni ezzel a szoknyával, de egyébként akár sportcipővel, balerinával, saruval is nagyon menő tud lenni a farmerszoknya, ha inkább a vagány, sportos oldalát emelnéd ki.

Minták az anyagban

Mint a farmereknél általában, a farmer ceruzaszoknya esetében is nagy divat most a koptatás, ezzel pedig az amúgy elegáns szabásvonal vagánysággal társul.

Yurkov Orsi viszont arra biztat, hogy ne ijedj meg a koptatott szoknyáktól, variáld őket egy meglepően csinos ruhadarabbal, például blézerrel, ezzel aláhúzva a kombináció különlegességét. A másik nagy divat most a mist trend, amikor a farmer anyaga virágmintával van hímezve.

Ez is népszerű választás, de ügyelj rá, hogy akkor más mintát már ne nagyon viselj, mert az eredmény túl sok lesz. Rojtok, oldalcipzár és különböző rátétek is előfordulhatnak a szoknyákon – de csak akkor tarkítsd ezekkel a ceruzafazont, ha azt stílusodhoz és alakodhoz illőnek találod.

Így vagy a legszebb farmer ceruzaszoknyában - Yurkov Orsi stílusszakértőt kérdeztük Képek forrása: 1, 2, 3

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!