Űrutazás indul! – A legjobb kortárs űrutazós filmek

Űrutazás indul! – A legjobb kortárs űrutazós filmek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Űrutazás indul! – A legjobb kortárs űrutazós filmek

Az űrutazás a kezdetektől foglalkoztatja az emberiséget, így természetesen a filmeseket is. De talán nincs még egy filmes műfaj, aminek annyira jót tett volna a technikai fejlődés, mint a sci-fi-nek: az utóbbi években egymást érik a jobbnál jobb űrutazós alkotások. Íme, a legérdekesebbek!  

Mentőexpedíció

Egy baleset után az összes kutató hazatér a Marsról, a halottnak hitt Mark Watney-t viszont hátrahagyják. A tudós viszont nagyon is él, így előbb azt kell kitalálnia, hogyan veheti fel a kapcsolatot a Földdel, majd pedig azt, hogyan térhet vissza. Közben pedig valahogy túl is kell élnie a váratlan kalandot.

Mi lehet félelmetesebb annál, mint teljesen egyedül a Marson ragadni? A Mentőexpedícióban az a legjobb, hogy nem csak hihetetlenül izgalmas, de meglepően humoros és szórakoztató is – az optimizmusa garantáltan felvidít!

Hold

Sam Bell már három éve a Holdon dolgozik, két hét lenne vissza a küldetéséből, amikor valami szokatlan dolog történik – és ez mindent megváltoztat. A zavarodott űrhajós hirtelen úgy érzi, nincs egyedül a Holdon, majd lassan az egész világát kénytelen átértékelni.

A Hold ugyan csak a „szomszédban” játszódik, a főhős magánya és elméjének lassú összeomlása, majd a váratlan baleset viszont megsokszorozza az izgalmakat.

Duncan Jones kevésbé ismert első filmje olyan lélektani sci-fi, amit nem felejtesz el egykönnyen!

Gravitáció

A Mentőexpedíció alaphelyzeténél csak a Gravitációé ijesztőbb: itt a végtelen űrben ragad két űrhajós, miután balesetet szenvednek egy rutinmunkának hitt űrséta közben. Vajon sikerül visszatérniük a Földre? Hőseink számára a valós veszélyeknél csak a lelki terhek nehezebbek.

Ha van film, amiért érdemes volt feltalálni a 3D-t, akkor az a Gravitáció: Sandra Bullock és George Clooney feszült kamaradrámáját a félelmetesen valószerű látvány teszi igazán különlegessé. Mintha velük együtt lebegnénk és küzdenénk az űrben – hihetetlen élmény!

Csillagok között

A Csillagok között tétje nem kisebb, mint az emberiség jövője: a haldokló Föld helyett kell új hazát keresnie a maroknyi, elszánt űrhajósnak. A küldetés során azonban nem várt veszélyekkel szembesülnek, összezavarodik az idő és tér, így kétséges, hogy valaha hazatérhetnek ugyanoda, ahonnan elindultak.

Christopher Nolan már az Eredetben is próbára tette a nézők figyelmét, az elmejátékot a Csillagok között-ben is folytatja: ez az a film, amit érdemes többször is újranézni, hiszen sosem lehetsz benne biztos, hogy tökéletesen megértetted!

WALL-E

A Wall-E hőse ugyan nem ember, hanem robot, de ki mondta, hogy csak az emberek élhetnek át varázslatos űrutazásokat? A kopott kis Wall-E ugyanis egy váratlan találkozás hatására a hipermodern keresőrobot, EVA nyomába ered, ami mindkettejük számára rengeteg kalandot tartogat.

A bájos hulladékkezelő robot szívmelengető története egyrészt az érzelmek erejéről szól, másrészt tanulságos tükröt tart az emberiség elé: ilyen az, amikor a Földön már semmi nem marad, csak szemét – talán még nem késő megváltoztatni a jövőt!

Iron Sky

Az Iron Sky-ban az a legjobb, hogy egy pillanatig sem kell komolyan venni, viszont színtiszta szórakozást nyújt. A történet szerint 1945-ben egy náci űrhajó indult a Hold sötét oldalára, a nácik pedig most úgy döntöttek, visszatérnek a Földre. Természetesen a katasztrófa a küszöbön áll.

A gátlástalan humorú szatíra az évek során igazi kultfilmmé nőtte ki magát – szokatlan gyöngyszem az űrdrámák között, nem érdemes kihagyni!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást