Ünnepre vagy hétköznapra! Leveles tésztában sült csirkemell aszalt paradicsommal

Ünnepre vagy hétköznapra! Leveles tésztában sült csirkemell aszalt paradicsommal

Címlap / Életmód / Receptek / Ünnepre vagy hétköznapra! Leveles tésztában sült csirkemell aszalt paradicsommal

Családi születésnapra készítettem először ezt az ételkülönlegességet. Ha nem is gyakran, de azért kívánságra asztalunkra kerül olykor-olykor. Igényel némi kézügyességet az elkészítés, de a különleges gasztronómiai élményért megéri hozzálátni. Ebből a mennyiségből négyen is jóllaknak.

Hozzávalók:   50 dkg mirelit leveles tészta 50 dkg csirkemell 20 dkg gomba, konzerv is jó 1 fej vöröshagyma 1 fej lilahagyma 4-5 aszalt paradicsom 1 csokor petrezselyemzöld 1 tojás 2 evőkanál szezámmag 1 kispohár sovány tejföl só bors kakukkfű 2 evőkanál tejföl   Elkészítés:   A mirelit leveles tésztát felengedjük. A húst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon megsütjük.   A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpároljuk. Hozzátesszük az apróra vágott gombát (gomba konzervet), sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel meghintjük.5-6 perc alatt készre pároljuk.   A lilahagymát apróra vágjuk. A petrezselymet is felaprítjuk.   A tésztát kb. 3-4 mm-esre kinyújtjuk. A sütőpapírozott tepsibe helyezzük, így könnyebb lesz feltekerni, ha megtöltöttük. A tésztát tejföllel a szélétől 5 cm-nyire 10 cm-es sávban megkenjük. Ráhalmozzuk a megsütött csirkemellet, majd a gombás tojást. Majd megszórjuk az apróra vágott lila hagymával, felaprított aszalt paradicsommal, végül a petrezselyemzölddel.   Miután minden töltelék felkerült a tésztára, óvatosan feltekerjük. Kör alakúra formázzuk, felvert tojással megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.   A sütéssel vigyázzunk, mert nagyon hamar pirulni kezd.   Igen dekoratívan tudjuk szeletelni, miután 20 percet pihentettük.
  Tzatziki salátával nagyon finom.
 

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!