Újra és újra: ennyi éven keresztül tesszük meg ugyanazokat a fogadalmakat

Újra és újra: ennyi éven keresztül tesszük meg ugyanazokat a fogadalmakat

Címlap / Életmód / Lélek / Újra és újra: ennyi éven keresztül tesszük meg ugyanazokat a fogadalmakat

Az év bármelyik részében tudnánk elhatározásokat tenni, mégis kétségtelen, hogy a január az, amelyik viszi a prímet a fogadalomtétel tekintetében.

Fogadalmat tenni jó ötlet, mert azokhoz képest, akik el sem jutnak idáig, te máris egy lépéssel előrébb vagy. Márpedig, aki el sem dönti, mit szeretne, még csak ki sem találja, merre haladna, az egész biztosan nem fog tudni teljesíteni. Én valamilyen szinten hiszek a vonzás erejében is, bár nem mondanám magam fanatikusnak, de tapasztaltam, hogy működik. Az viszont biztos, hogy ha nem érett meg benned a gondolat, mit szeretnél elérni, akkor nem fogsz elindulni a választott úton, a vágyaid felé.

A fogadalomra tehát tekinthetsz a terv első lépéseként – az már más kérdés, meddig tart ez az első lépés.

A statisztikák szerint ugyanis átlagosan 10 éven keresztül tesszük meg ugyanazokat a fogadalmakat, mert, ahogy magunk mögött hagyjuk január első néhány napját, hetét, halványulnak az elhatározások és a kitartásban sem feltétlenül jeleskedünk. Szintén átlag, de úgy tűnik, hogy május vége a döntő fordulat. A legtöbben eddig a dátumig teljesen visszatérnek a régi, jól bevált és rossz szokásaikhoz. Ez tehát azt jelenti, hogy a tavasz vége, nyár eleje alkalmas időpont arra, hogy ismét mérlegre tedd majd, meddig jutottál a fogadalmadban és érdemes kicsit felráznod, motiválnod magadat, ha szükséges.

cottonbro/pexels.com

Az akaraterő önmagában – többnyire – nem elég

Ahhoz, hogy idén ne a tízéves statisztikát erősítsd, hanem végre elérhesd a célodat – vagy, legalább elkezdhess járni az úton – szükséged lesz egy kis segítségre. Hogy miért? Hát azért, mert a rossz szokások nagyon mélyen be tudnak épülni. Ráadásul nem feltétlenül vagyunk tisztában azzal, hogyan kell változtatnunk, mit kell tennünk a javulás érdekében.

Egy komplett életmódváltás, vagy egy új étrend kialakítása esetén számos buktató lehet, amit egy szakértő már kívülről fúj, neked viszont mindent egyesével kell kitapasztalnod. Ez nem feltétlenül baj, így is lehet, de ha nem vagy híres a kitartásodról, akkor főleg érdemes segítséget kérned. Ez nem ciki! Nem mindenki születik táplálkozási szakértőnek, mentornak, tanárnak, vagy éppen edzőnek. A legtöbb embernek szüksége van kívülről érkező segítségre, ami kiegészíti a benső motivációt.

Az első lépés annak elfogadása, hogy az akaratod eddig nem remekelt, mégpedig könnyen lehet, hogy azért, mert nem kértél megfelelő segítséget.

Piers Steel, a Halogatás egyenlete szerzője szerint azok, akik pusztán akaraterővel próbálják teljesíteni elhatározásaikat, nagyobb valószínűséggel buknak el. Úgy véli, nem rossz dolog egyedül próbálkozni, mert ha kudarcot vallunk, akkor hajlandóbbak leszünk majd megtanulni új trükköket és nagyobb eséllyel kérünk segítséget, amik viszont már sikerre vihetik a terveinket. Idén érdemes ennek tekintetében megtenned a fogadalmaidat!

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»