Új, a szexuális életet javító óvszer kerülhet a piacra 

Új, a szexuális életet javító óvszer kerülhet a piacra 

Címlap / Szerelem / Szex / Új, a szexuális életet javító óvszer kerülhet a piacra 

Pedig az óvszer még mindig az egyetlen olyan fogamzásgátló eszköz, ami jelentősrészt véd nem csupán a nem kívánt terhesség, hanem a szexuális úton terjedő betegségek ellen is. Talán éppen ezért, sokan dolgoznak azon, hogy fejlesszék, vékonyabbá, síkosabbá, izgalmasabbá tegyék az óvszereket. Erre szükség is van, ugyanis felmérésekből tudjuk, hogy az eszközre sokan a szexuális élet rombolójaként tekintenek. Ez végsősoron negatívan befolyásolhatja az óvszerhasználati szándékukat, valamint a tényleges óvszerhasználatot.

Milyen újítás várható most?

A Futura Medical tervezett egy olyan terméket, aminek a különleges kialakítása fokozza a pénisz véráramlását, így képes maximalizálni az erekció keménységét. Ezzel pedig növelheti a szexuális élvezetet mindkét fél számára. Hogyan sikerült ezt elérni?

Ne gondolj semmilyen extra kiegészítőre, a trükk az, hogy az óvszerben elrejtettek egy speciális gélt. Az anyag elősegíti, hogy az erekció tovább tartson, valamint jelentősebb legyen. 

Ezeket az eredményeket sikerült is megerősíteni egy felmérés segítségével, amiben 500 párt kértek fel a tesztre. A párok egyik fele hagyományos, latex óvszert használt, a másik pedig az újat. Megkérdezték a nőket, mit tapasztaltak kettő, négy és hat hónap után, végül pedig a férfiakat is, ám őket csak a fél év elteltét követően. 

freie-kreation/istockphoto.com

Az összehasonlító elemzések szerint a szexuális élvezet nagyobb volt az új termék esetében

A szexuális elégedettséget egy úgynevezett QSE skála segítségével elemezték. A skála alkalmas az élvezet mérésére, illetve arra is, hogy a férfiak leírják erekciójukkal kapcsolatos tapasztalataikat. A hathónapos nyomonkövetés után az új óvszerrel védekezők csoportjában a férfiak és a nők is magasabb pontszámot értek el a QSE skálán. Az eredmény több szexuális élvezetet és erősebb szexuális elégedettséget jelent. A férfiak a saját szexuális élményeikről (úgy, mint az erekció keménysége, az egyéni és a páros elégedettség) szintén magasabb pontszámot tudnak elérni, szemben a kontrollcsoporttal. Elmondható az is, hogy a kísérleti csoport tagjai szerint az új óvszerrel történő együttlétek tovább tartottak. 15%-uk szerint jobban érezték magukat óvszerrel, mint óvszer nélkül – ezt a kontrollcsoportban csak 5% mondta el magáról. 

Bár a szerzők elismerték, lehetett egy kis placebo-hatás is a háttérben, valójában az eredményekből arra lehet következtetni, hogy az új óvszer tényleg képes növelni a szexuális örömöt a férfiak és a nők számára egyaránt. Ez pedig fontos dolog, hiszen egy óvszer, amely hozzájárul a szexuális élvezethet, globális szinten is pozitív közegészségügyi jelentőséggel bírhat. 

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!