A nyárban többek között az a jó, hogy ha nasira vágyik az ember, nem kell feltétlenül a fagyisdoboz vagy a csokis fiók felé nyúlni. Választhatunk valamilyen mennyei szezonális gyümölcsöt, melyből számtalan ínyencség készíthető – nézzük, mi mindent lehet kihozni egy görögdinnyéből!
2/6 Dupla görög – görögdinnyés görög saláta
Hozzávalók:
görögdinnye,
jó pár szem koktélparadicsom,
egy kígyóuborka,
fehér- vagy lilahagyma,
feta sajt,
olívabogyó,
olívaolaj,
bazsalikom,
só, bors.
Elkészítés: A behűtött és felkockázott dinnyéhez hozzáadjuk a felvágott hagymát, az uborkát, a fetát és a koktélparadicsomokat. Bazsalikommal és tengeri sóval megszórjuk, majd mehet bele az olívabogyó, a bazsalikomlevél, kis színes bors, végül az egész lelke: a finom olívaolaj. Pirítóssal vagy grillezett húsok mellé a legfinomabb.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!