Ezt az 5 tulajdonságot nem fogod tudni megváltoztatni egy férfiben sem

Ezt az 5 tulajdonságot nem fogod tudni megváltoztatni egy férfiben sem

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezt az 5 tulajdonságot nem fogod tudni megváltoztatni egy férfiben sem

A régi, rossz tulajdonságai

Ha a pasidnak van olyan rossz tulajdonsága, ami egész életében jellemző volt rá, biztos, hogy így is marad. Például, amennyiben a srác, akivel együtt vagy, hajlamos a nárcisztikus viselkedésre, nem túl empatikus, vagy imád magáról beszélni, sajnos el kell fogadnod, hogy te nem tudod őt „megjavítani”.

Szakértők szerint azonban abban segíthetsz neki, hogy észrevegye ezt a problémát, és megmutasd neki, hogyan kellene reagálnia bizonyos helyzetekben. A párkapcsolat érdekében valószínűleg ő is igyekezni fog változni, de összességében sosem fognak eltűnni belőle ezek a személyiségjegyek.

Ami már megtörtént vele

Ha a pasiddal történt valami a múltjában, ami a mai napig hatással van rá (és emiatt rád is), fontos eldöntened, hogy képes vagy-e együtt élni ezzel. Hiszen nem tudod megváltoztatni azt, ami már megtörtént, hiába próbálsz küzdeni ellene. Például előfordulhat, hogy a párod korábban hatalmasat csalódott egy volt barátnőjében, akivel az életét képzelte el, és azóta is bizalmi gondjai vannak.

Vagy gyerekkorában a szülei elváltak, és azóta is retteg attól, hogy ha igazán megszeret valakit, az idővel mégis elhagyja őt. A múltját nem tudod megváltoztatni, de arra van hatásod, hogy milyen életet tapasztal meg melletted!

Dragan Zigic/istockphoto.com

Introvertált vagy extrovertált

Ha te extrovertált típus vagy, de a pasid inkább a másik csoportba tartozik, csábító lehet, hogy megpróbáld magaddal vinni a különféle társas eseményekre. Hiszen titkon reménykedsz abban, hogy az egyébként introvertált, magába forduló párod ennek hatására elkezd megnyílni.

Azonban kár is ezen erőlködnöd, hiszen a személyiséget nem lehet megváltoztatni. Vannak, akik imádnak a társaság középpontjában lenni, míg másoknak ez a legnagyobb rémálom; meg kell értened, hogy nem vagytok ugyanolyanok, és ezért kell szeretned őt. Ha viszont sehogy sem tudsz beletörődni ebbe, ahelyett, hogy igyekeznél változtatni rajta, inkább engedd el. Ugyanez pedig fordítva is igaz!

A humorérzékét

Egy párkapcsolat szempontjából fontos, hogy a felek humorérzéke kompatibilis legyen egymással. Hiszen a nevetés és a szórakozás az egyik legfontosabb dolog, hogy két ember boldog lehessen egymással!

Ha viszont nem emiatt jöttetek össze, és valójában falra mászol a párod vicceitől, el kell fogadnod, hogy ezen nem tudsz változtatni. A szakértők is egyetértenek abban, hogy ha valaki természetétől fogva nem az az igazán vicces alkat, nem is fogja megtanulni, hogyan legyen az. Van, ami megtanulható az életben, de egyes készségek semmiképp sem azok.

Hogy mennyire érzelmes

Mindenki más mértékben tudja kifejezni az érzéseit. Vannak férfiak, akik állandóan bókolnak a párjuknak, és éreztetik vele a szeretetüket, míg egyesek messziről kerülik az intimebb témákat, és nem szívesen válnak érzelmessé.

Ha utóbbi igaz a te párodra is, és téged ez nagyon zavar, érdemes elgondolkodnod a kapcsolatotokon. Bizonyos mértékben talán tudsz változtatni azon, hogy mennyire mutatja ki a szeretetét (például ha elmondod neki, téged ez hogy érint), de ha alapjáraton nem az az érzelmes típus, ez az idő előrehaladtával sem fog átalakulni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást