Párkapcsolat / Szerelem / Szex

A tudomány szerint ez a 4 tipp közelebb visz az orgazmushoz

A tudomány szerint ez a 4 tipp közelebb visz az orgazmushoz

Enyhén szólva igazságtalan, de mi, nők, sokkal bonyolultabban éljük meg ezt az egész szex témát, mint a férfiak – a hölgyek mindössze 25 százaléka él át orgazmust minden egyes együttlét során, ami elenyésző mennyiség, főleg, ha arra gondolunk, hogy a férfiaknál ez az arány 90 százalék fölött van. A tudománynak szerencsére vannak tippjei arra, hogyan hangolódj rá még jobban a témára, és hogyan segítsd el magad a nagybetűs O-ig lehetőleg minden alkalommal.

Felejtsd el a zavaró gondolatokat!

A szexuálpszichológusok szerint a nők többsége azért nem tud eljutni az orgazmusig, mert szex közben teljesen más dolgokon jár az agya, mint kellene. Annyi mindenre kell figyelnünk egyszerre minden egyes nap, hogy nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy elvesszünk teljesen egyvalamiben.

A Sexual and Relationship Therapy című tudományos folyóiratban publikált tanulmány szerint azoknak a nőknek sokkal könnyebb elérniük az orgazmusig, akik ki tudják zárni a zavaró dolgokat, köztük a saját gondolataikat is.

Próbálj meg te is jelen lenni a szobában (vagy bárhol, ahol jólesik), és ne járjon máshol az agyad!

Vedd jól a levegőt!

Persze, kérdezhetnéd, hogyan kell rosszul levegőt venni – szextéren van ilyen, sőt, jobban megfogalmazva van olyan módszer, amivel könnyebben elérheted az orgazmust. Ha már akkor úgy lihegsz, mintha a nagy O felé száguldanál, amikor csak belejöttök a dologba, az befolyásolhatja az érzelmi állapotodat, és arra ösztökélhet, hogy jobban felizgulj. Az előző pontban felvázolt problémát is könnyen enyhítheted a megfelelő légzéssel, csak akkor meg pont lassú, mély levegőt vegyél, hogy a stressz eltűnjön a hálószobádból.

Fantáziálj!

Kép forrása: IgorVetushko/Depositphotos.com

Nem tűnik fairnek a srác szempontjából, de bombabiztos módszer: ha úgy érezd, el fogsz tudni élvezni, gondolj forró szexjelenetekre vagy a legjobb szexre, amiben valaha részed volt. Így jobban ráhangolódsz az aktusra, és nem fogsz rágörcsölni az orgazmusra, mert az a legrosszabb, amit tehetsz.

És ha már itt tartunk: ne görcsölj!

Az csak ront a helyzeten, és egyébként is: miért helyezel ekkora nyomást magadra? A szexnek rengeteg jó hozadéka van akkor is, ha éppen nem mész el, elég, ha csak arra gondolsz, hogy boldogsághormonokat szabadít fel a testedben, és közelebb kerülsz általa a párodhoz. Nem kell minden egyes alkalommal arra gyúrni, hogy meglegyen az az orgazmus, főleg akkor nem, ha ez stresszt okoz – tudományos tény ugyanis, hogy így még nehezebb dolgod lesz vele.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást