Tudod mennyi kalória van az italodban?

Tudod mennyi kalória van az italodban?

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Tudod mennyi kalória van az italodban?

Érdemes ismernünk a leggyakrabban fogyasztott alkoholos italok kalória tartalmát, hogy helyettük egy egészségesebb alternatívát tudjunk találni.

Fehér bor

Egy finom étkezés szinte megkívánja a jó bort, de vajon mit művel a derékvonalunkkal? Egy átlagos pohár asztali fehér bor 121 kalória, de általában egy pohárral nem elégszünk meg és uténtöltünk… 
Hogyan vágd le a kalóriákat: Fogyassz fröccsöt, melyet fehér bor és szóda keverékéből készíthetsz, így egy pohár csak kb. 62 kalória lesz.

Sör

Egy üveg átlagos sör mintegy 148 kalóriát tartalmaz. És ugyanúgy, mint a bor, nehéz megállni egynél – tahát egy átlagos sörözésen átlagban 300 kalória csúszik le a torkunkon.
Hogyan vágd le a kalóriákat: Fogyassz light sört, újabban nemcsak light üdítőitalok, de light sörök is kapható, ezek nem tartalmaznak többet 100 kalóriánál.

Pina Colada

Ettől az adattól biztos meg fogsz lepődni. Egy átlagos Pina Colada 644 kalória, amely nem túlzás, több mint egy Big Mac kalóriatartalma.
Hogyan vágd le a kalóriákat: Gyakrolatilag bármilyen más ital jobb választás, mint ez a krémes édes kalóriadús koktél.

Margarita

Az átlagos Margarita 300 és 500 kalória közt van, attól függően milyen összetevői vannak és milyen mennyiségben szolgálják fel.
Hogyan vágd le a kalóriákat: Az édes szirup helyett készüljön friss vagy fagyasztott gyümölcs dzsúzból.

Rum és kóla (Cuba Libre)

A kólás alkohol keverékek minden esetben rossz párosítások, legalábbis ami a kalóriatartalmat illeti. Egy átlagos rumoskóla 240 kalóriát tartalmaz, és ha mindjárt kettőt gurítunk le, azzal 500 kalóriát fogyasztottunk.
Hogyan vágd le a kalóriákat: Használj kevesebb rumot és töltsd fel több dietetikus kólával a poharat.

Bloody Mary

Mivel a Bloody Mary paradicsomléből készült, kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az átlag alkoholos gyümölcslevek. Egy Bloody Mary átlagosan 124 kalóriát tartalmaz, tehát egyike a legalacsonyabb kalóriatartalmú gyümölcsös italoknak.
Hogyan vágd le a kalóriákat: Hígítsd fel a Bloody Mary-t alacsony nátriumtartalmú (sótlan) paradicsomlével, a só ugyanis nem egy alak-barát ásványi anyag.

Gin tonik

Ki gondolta volna, hogy a gin-tonik akár 190 kalória is lehet? A tonik víz 90, míg a gin 100 kalória. Tényleg megdöbbentő, hisz 2 pohár gin-tonik már kb. 400 kalória, egy soványabb ebéd kalóriamennyisége.
Hogyan vágd le a kalóriákat: Készítsd el a gin-tonikot diétás tonikból, így az egész csak 90 kalória lesz.

Martini

Közkedvelt alkoholos ital, finom íze sajnos egyetlen pohárral nem tud kielégíteni. Egy 5 cl-es martini 158 kalória, érdemes tehát egy egészségesebb alternatívát találnunk.
Hogyan vágd le a kalóriákat: A martini kedvelők bizonyára élevezni fogják a vodka-szóda alternatívát is. Ez mindössze 55 kalória, érdemes kipróbálni.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást