Tudatosabb személyiség? Így fejlődj benne a mindennapokban

Tudatosabb személyiség? Így fejlődj benne a mindennapokban

Címlap / Életmód / Egészség / Tudatosabb személyiség? Így fejlődj benne a mindennapokban

Vannak olyan pontok az életben, amikor érdemes egy kicsit megállni és átgondolni azt, hogy hol tartasz, milyen céljaid vannak, mit teszel ezekért és mi az, amin változtatnod kellene. Van, hogy ez egy szakítás vagy csalódás után jön el, van, hogy a barátaid vagy a családod inspirál és van, amikor belülről jön az indíttatás. Bárhogy is alakul, ezek a tulajdonságok biztosan segítenek majd abban, hogy jobban teljenek a mindennapok!

Optimizmus a jövőre nézve

Ha tudod magadról, hogy sokat nézel vissza a múltba, mindig a tavalyi vagy a régi önmagadhoz, az előző kapcsolataidhoz hasonlítod magad, a jövőről pedig mindig borúsabb képet festesz, mint amilyen valójában, akkor biztosan azt is sejted, hogy ezen érdemes változtatnod.

Nem egyszerű és valószínűleg nem is fog egyik napról a másikra működni, de hidd el, hogy ha átkattintod a gondolkodásod és eleinte erőlteted, egy idő után már rutinból menni fog!

Tipp: A múltra visszanézve inkább tanulságokat vonj le, amikből fejlődhetsz, az ítéletekkel pedig hagyj fel, ezek csak visszahúznak attól, hogy továbblépj!

Nyitottság

Ha alapból egy nyitott személyiség vagy, akkor valószínűleg már jó úton haladsz, ha viszont természetedből adódóan zárkózott vagy, akkor ezen az úton még sokat kell fejlődnöd.

Az, hogy nyitott szemmel jársz, fogékony vagy az újdonságokra, a világ meglepetéseire, elsőre lehet, hogy ijesztőnek tűnik, de hidd el, sokkal izgalmasabb, mint a saját mókuskerekedben mozogni egész életedben.

Tipp: Mindig próbálj meg pozitívan állni az előtted álló napra, a téged váró kihívásokra és ne mindig a lerosszabbra készülj. Azzal ugyanis, hogy mindig a legsötétebb forgatókönyv lebeg előtted, nem megvéded magad a csalódástól, de jó eséllyel inkább bevonzod azt, amire koncentrálsz.

Ha úgy érzed, hogy kezded elveszíteni a jó hozzáállást, akkor mondogasd magadban a kulcsszavakat, ezzel ugyanis ügyesen átprogramozhatod az agyad!

Én-központúság

Elsőre nem hangzik a legjobb tulajdonságnak, mégis nagyobb szükséged van rá, mint gondolnád.

Miért pazarolnád arra az energiád, hogy a környezetedhez hasonlítod magad aztán pedig azon örlődsz, hogy neked miért nincs olyan jó dolgod, mint másoknak?

Be kell látnod, hogy elsőre minden tűnhet felhőtlennek és csodálatosnak, amikor viszont a részletekbe is belelátsz, rájössz, hogy mindenkinek megvannak a saját gátjai és a saját problémái.

Tipp: Ahelyett, hogy mások véleményével, mások életével és a környezeted jóváhagyásával foglalkozol, koncentrálj inkább magadra és viszonyítsd magad a saját fejlődésedhez, hiszen csak ez számít, nem igaz?

Elfogadás

Rossz döntések, elszalasztott lehetőségek, újragondolt álmok, vargabetűk. Ezek nélkül túlságosan unalmas is lenne az élet, hiszen ezek a rögös akadályok azok, amik azzá tesznek, aki ma vagy.

Mivel a legtöbb esetben ez már mind mögötted van, egyet tehetsz, elfogadod a helyzetet és megpróbálsz együttélni vele. Hogyan? Gyakorold!

Egy rosszul megválasztott munkahely, egy félresiklott kapcsolat vagy egy egyszerű buta döntés nem veheti el az önbizalmad és a pozitív szemléleted, hiszen, ha eddig sikerült, akkor miért ne menne ez alkalommal is?

Ehhez első körben fel kell vállalnod a felelősséget azért, amit esetleg elrontottál, meg kell vizsgálnod a döntésedet, amivel közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy mi vezetett idáig, ezután, ha szükséges keress magyarázatot, majd fókuszálj a jelenre és légy proaktív a jövővel kapcsolatban.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást