Trendek 2010/2011 ősz-tél

Trendek 2010/2011 ősz-tél

Címlap / Stílus / Divat / Trendek 2010/2011 ősz-tél

Hogy mi jellemzi az új szezon divatját és mely típusú ruhadarabok kaphatnak hamarosan helyet szekrényünkben megtudhatod cikkünkből.

Vörös és fekete

Ez a kombináció figyelemfelkeltő és a 80-as éveket idézi. A vörös-fekete kontraszt egyformán jól működik mintás és egyszerű formákra is.

Fodrok

Legyen szó egy finom szövetblúz elején levő fodorról, vagy teljesen fodros ruhadarabokról, ez a leggyorsabb módja egy ruhát sikkessé és nőiessé tenni.
Mivel a fodrok növelik a szélességet, csak alakodhoz illő darabot válassz, és ellensúlyozd egy vékony dzsekivel vagy elegáns nadrággal.

Több rétegű csipke

Mi után az idei tavaszi-nyári divatban óriási robbanást jelentettek a csipkék, ezek fennmaradtak az őszi-téli divatban is. Legyen szó felsőrészről, ruháról, karperecről vagy táskáról, a csipke idén nagy trend.

Lapos cipő

Nem mindenki számára öröm, hogy a tavaly nagy divatot jelentő 12cm magas tűsarkúkat balerina cipők és lapos csizmák váltották le. A kis sarkú, vagy teljesen lapos cipőket könnyű viselni, így gyorsan válik utcai viseletté.

Hangulat-darabok

A télen fő kérdés lesz a kényelem, és a gyakorlatiasság. Így kap helyet a túlméretezett moher blúz, a sportos nagy pulóver, kötöttárúk, gyapjú-térdzokni és virágos köpeny…kényelmes együttesek sora.

Túlzott kiegészítők

A divattervezők rengeteg kiegészítőt dobtak piacra: kalapok, sapkák, sálak, csizmák, kesztyűk, kézitáskák…Idén mindenki megtalálja a számára megfelelő kiegészítőket.

Retro stílus

Az 50-es, 60-as évek hosszú kabátai és szoknyái, a 70-es szőtt kabátok, a miniruhák mind mind divatosak lesznek idén.

Bőr

Örök trendi darabok, melyek biztosan helyet kapnak szekrényeinkben következő télen. A Balmain hagyományos bőrnadrágai idén piros motoros nadrágokká változtak át.
Céline kiegyensúlyozottabb megjelenést adott bőr- és gyapjúkabátaival. A sziluettek provokatívak, rockosak és érzékiek.

Szőrme

A télen minden prémbe öltözik. Nemcsak a kabátok és a dzsekik, hanem a cipők, táskák és a nadrágok is. Vanessa Bruno a fűzős bakancsra is szőrmét álmodott, a sálak végét is ezzel díszítette. Kenzo prémbe öltöztette a nagy táskákat és melegítőket, Karl Lagerfield yeti-stílusú ruhákat alkotott.

Hosszú könnyű ruhák

A hosszú könnyű ruhák selyemből, kreppből és szaténból készültek. A Burberry khaki ruhákat mutatott be, gyapjú rátétekkel és prémes csizmával.

Arany

Végül, de nem utolsó sorban, az arany tagadhatatlanul egy 2010-es őszi-téli trend. Ruhák, nadrágok készültek aranyozott anyagokból. Ellensúlyozd egyszínű darabokkal, hogyne  fess karácsonyi ajándéknak!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!