Lassan érik a cseresznye, ami édeskés íze miatt nagyon jó desszert alapanyag, ha valami kevésbé cukormentes finomságra vágysz. Ha az egészséges életmód híve vagy, akkor sem kell mellőznöd a gyerekkort idéző nyári, tradicionális desszerteket. Négy olyan receptet mutatunk, ami nem csak finom, de állati eredetű hozzávalóktól is mentes, ráadásul könnyen elkészíthető.
2/4 Vegán diós-cseresznyés rétes
Hozzávalók:
• ½ kg cseresznye,
• 20 dkg darált dió,
• ízlés szerint nádcukor vagy xilit,
• 1 citrom leve,
• 3-4 ek tönkölyliszt,
• növényi ital vagy víz a tetejére.
Elkészítés: A kimagozott cseresznyét a cukorral, a citromlével és a citrom héjával hagyd állni. Ha levet eresztett, add hozzá a diót és keverj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Töltsd réteslapba, majd a tetejét kend be vízzel vagy a növényi itallal, hogy szép aranysárga legyen, végül szurkáld meg villával. 150 fokon süsd.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!