Lassan érik a cseresznye, ami édeskés íze miatt nagyon jó desszert alapanyag, ha valami kevésbé cukormentes finomságra vágysz. Ha az egészséges életmód híve vagy, akkor sem kell mellőznöd a gyerekkort idéző nyári, tradicionális desszerteket. Négy olyan receptet mutatunk, ami nem csak finom, de állati eredetű hozzávalóktól is mentes, ráadásul könnyen elkészíthető.
1/4 Vegán cseresznyés piskóta
Hozzávalók:
• 25 dkg tönkölyliszt,
• 10 dkg nádcukor vagy xilit,
• ½ zacskó vaníliás cukor,
• 1 zacskó sütőpor,
• ½ citrom leve,
• egy csipet só,
• 2 dl víz,
• 1 dl növényi ital (mandula, rizs),
• ½ dl napraforgóolaj,
• magozott cseresznye.
Elkészítés: Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, majd a száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, és lassan adagold hozzá a vizet, a növényi italt és végül az olajat is. Öntsd bele a tepsibe a tésztát, majd – a történet legvidámabb részeként – csak úgy hanyagul potyogtasd rá a meggyeket a masszára. 180 fokos sütőben fél óra alatt megsül. Kihűlés után kockákra vágva szervírozd.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!