Vegán cseresznyés piskóta
Hozzávalók:
• 25 dkg tönkölyliszt,
• 10 dkg nádcukor vagy xilit,
• ½ zacskó vaníliás cukor,
• 1 zacskó sütőpor,
• ½ citrom leve,
• egy csipet só,
• 2 dl víz,
• 1 dl növényi ital (mandula, rizs),
• ½ dl napraforgóolaj,
• magozott cseresznye.
Elkészítés: Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, majd a száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, és lassan adagold hozzá a vizet, a növényi italt és végül az olajat is. Öntsd bele a tepsibe a tésztát, majd – a történet legvidámabb részeként – csak úgy hanyagul potyogtasd rá a meggyeket a masszára. 180 fokos sütőben fél óra alatt megsül. Kihűlés után kockákra vágva szervírozd.
• 25 dkg tönkölyliszt,
• 10 dkg nádcukor vagy xilit,
• ½ zacskó vaníliás cukor,
• 1 zacskó sütőpor,
• ½ citrom leve,
• egy csipet só,
• 2 dl víz,
• 1 dl növényi ital (mandula, rizs),
• ½ dl napraforgóolaj,
• magozott cseresznye.
Elkészítés: Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, majd a száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, és lassan adagold hozzá a vizet, a növényi italt és végül az olajat is. Öntsd bele a tepsibe a tésztát, majd – a történet legvidámabb részeként – csak úgy hanyagul potyogtasd rá a meggyeket a masszára. 180 fokos sütőben fél óra alatt megsül. Kihűlés után kockákra vágva szervírozd.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!