Haj / Stílus

A tönkretett haj meséje

A tönkretett haj meséje

Volt egyszer egy selymes hajú kislány ragyogó fürtökkel.

Elkezdődött aztán a hajvasalós és hajfestékes korszak, a gyakori mosás és gyors hajszárítás időszaka, így a haj egyre sérülékenyebbé és fénytelenebbé vált. Mára a kislányból nagylány lett, a haj pedig…hát igen… A mesének viszont itt nincs vége. A lány eldöntötte hogy ezen változtat, ezért felhagyott az eddigi rossz szokásokkal és “békén” hagyta tincseit. Levágatta az elhalt hajvégeket, beszerzett egy jó hajpakolást, lemondott a forró vasakról és szárítókról. A mese vége mi más lenne mint happyend.
Ha sokunk számára ismerős a történet és szeretnénk újra ragyogó fürtöket, íme a Bien tippjei:

Ne ess ugyanazokba a hibákba!
Amint megszabadultál az elhalt hajvégektől, vigyázz a hajad egészségére. A balzsamok fényesebbé teszik hiszen könnyen fésülhetővé válik a haj. Amivel még tetézheted ezt, az a hajpakolás, melyet heti egy alkalommal mosás után oszlass végig a vizes hajon, majd pár perc után mosd le, így már rengeteget tettél a haj egészségéért.
Válaszd ki a megfelelő sampont, de ne használj túl sokat belőle, hiszen egyes hajsamponok telítik a hajszálakat.

Viszlát hajszárító
A haj regenerálódásának időszakában tedd félre a hajszárítót a szekrény legmélyebb zugába. A forró levegő egyenlő a kiszáradással, az élet pedig egyenlő a vízzel és a hidraálással. Hagyd hogy a haj természetesen száradjon, esetleg rásegíthetsz ha gyakran alulról felülre beletúrsz.
Ne dörzsöld törölközővel, hisz így is sérülhet, elegendő megnyomkodni a törölköző közt a tincseket. Ha mindenképp szeretnéd formázni, egyenesíteni vagy göndöríteni, szerezz be olyan termékeket, amelyek védik a hőtől, így megelőzheted a roncsolást.

Lopd el a hajszalonok titkait
A professzionális termékek nemcsak gyorsabban de intenzívebben is hatnak, ezért próbáljunk beszerezni belőlük. A professzionális ápolók, samponok sokkal több aktív összetevőt tartalmaznak a mindennapi használatú termékekhez képest, így az eredmény sokkal jobb és látványosabb.
Amikor a hajad “beteg”, add neki a legjobb “orvosságot”, hisz ne feledd, mi szeretjük a happyendet!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást