Életmód / Pénz és hivatás

Ilyen egy tökéletes önéletrajz 2021-ben

Ilyen egy tökéletes önéletrajz 2021-ben

Mit vár a cég?

Sokat segít az önéletrajz megírásában, valamint a sikeres pályázásban az, ha tisztában vagy vele, mit vár tőled a cég. Ez gyakran ott van a hirdetésben is, de máskor neked kell kutakodnod a weboldalon, a közösségi médiában látható bejegyzésekben.

Biztos aduász lehet, ha erre a pontra hegyezed ki a jelentkezésedet. Persze plusznak számít az is, ha tisztában vagy a cég hátterével, céljaival, hiszen ez segíthet neked a jelentkezésben. Nem csak a tényleges pályázásban, hanem abban is, hogy eldöntsd, valóban neked való-e a poszt.

Ennél a pontnál érdemes azt is megjegyezni, hogy egyre több olyan állás akad, amiknél nem szükséges fényképet csatolni. Ajánlatos utánajárnod, a megcélzott munkáltatónál mi a szokás! Persze ott, ahol nagyon sokat számít a fizikai megjelenés, ez elengedhetetlen feltétel, gyakran külön kérik is.

Már vannak olyan cégek, ahol éppen rosszul sül el az, ha egy fotóval próbálod magadra irányítani a figyelmet, nem pedig a szakmai ismereteiddel.

Egyedi önéletrajz – hogyan?

A különböző álláskereső, vagy éppen tanácsadó portálokon rengeteg, akár online elkészíthető sablont találsz. Ezek nem elvetendőek, hiszen segítenek esztétikussá tenni a bemutatkozásodat, ami jól jön akkor, ha a megcélzott állás nem kifejezetten a professzionális, digitális munkakörök egyike.  Azonban – elkerülve a sablonosságot – érdemesebb inkább a külföldi portálokon keresgélned. Ott máris kicsit másként néznek ki az alapok, könnyebb kitűnni a tömegből a segítségükkel.

Önéletrajzok
istockphoto

Az is megoldás lehet, ha lemented a rendelkezésedre álló sablont, és kicsit átalakítod a színeit, formáit, átkonvertálod más formátumba. Így, még ha nem is lesz teljesen egyedi a végeredmény, látszik rajta, hogy foglalkoztál vele, és persze az is, hogy valamit konyítasz a különböző irodai alkalmazásokhoz, képszerkesztőkhöz. 

Amennyiben a munka megköveteli, ennél magasabbra kell tenned a lécet. Számos olyan beosztás van, amik megpályázása során elengedhetetlen az egyedi bemutatkozás. Erre nagyon jó felületet kínálnak a saját, testreszabott weboldalak, amik egyúttal arra is lehetőséget biztosítanak, hogy reprezentáld a tudásodat, megmutasd, mire vagy képes az online térben.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást