Tökéletes frizurára vágysz? Ezeket a bakikat kerüld el hajszárításkor

Tökéletes frizurára vágysz? Ezeket a bakikat kerüld el hajszárításkor

Címlap / Stílus / Haj / Tökéletes frizurára vágysz? Ezeket a bakikat kerüld el hajszárításkor

A hajszárítás a hajápolási rutin szerves része – legalábbis a hideg hónapokban mindenképpen. Ennek ellenére sokan nem tudják megfelelően elkészíteni a frizurájukat, és egyáltalán nem elégedettek az eredménnyel. Te sem tudod leutánozni a fodrászod munkáját? Lássuk a leggyakoribb bakikat, amiket ilyenkor elkövethetsz!

Túl vizes a hajad

Az első, és leggyakoribb baki, hogy túlságosan vizes hajjal állsz neki a formázásnak.

Azt bizonyára tudod, hogy nem szabad a nedves hajat erősen dörzsölni a törölközővel, de az sem megoldás, hogy még ki lehetne csavarni, de te máris a hajszárító után nyúlsz.

Gyengéden itasd fel a vizet a szálakról, majd tekerd rá pár percre a törölközőt a hajadra, így a felesleges nedvesség távozik.

Ezután használd a hajformázókat (hővédőt is!), fésülködj meg, majd jöhet a hajszárítás: távolról, közepes hőfokkal, a fejedet előrehajtva és szigorúan kefe nélkül! Ezt az eszközt csak akkor veheted elő, ha már 70-80%-ban, tehát csaknem teljesen száraz a hajad.

Nem jó eszközöket használsz

Az ideális hajszárítón legalább két-három fokozatot és funkciót tudsz állítani: kiválaszthatod, milyen erővel fújja a meleget a készülék, és beállíthatod a levegő hőmérsékletét (a hideggel kezdheted a fixálást).

A megfelelő hajszárító mellett a kefe is létfontosságú. Sokan csak találomra válogatnak a boltban, pedig nem mindegy, hogy hajkefét vagy körkefét veszel, sőt az sem, milyen hosszú a hajad.

Minél rövidebbek a tincseid, annál kisebb átmérőjű kefét kell választanod, így érheted el az igazán látványos eredményt. A megfelelő termék kiválasztásához itt találsz egy kis segítséget, de ha nagyon bizonytalan vagy, bátran kérd ki a fodrászod véleményét.

Ő nem csupán az ideális átmérőt tudja számodra megmondani, hanem megbízható márkát is javasolhat.

Rossz a technikád

Ha a megfelelő eszközök megvannak, és a hajad is kellően száraz a formázáshoz, de az eredmény még mindig nem tökéletes, akkor valószínűleg a technikádban van a hiba.

Fontos, hogy a beszárítás során mindig a hajtöveknél kezd a formázást, ide tedd először a kefét, majd a tincset szépen megemelve húzd végig a hajszárítót (ezúttal már közelről) és a kefét rajta.

Apropó, a tincs mérete sem mellékes: a tökéletes eredmény érdekében olyan szélesnek kell lennie, mint a körkeféd átmérője.

Ami az irányt illeti, több technika közül választhatsz. Általában népszerű és praktikus, ha alulról felfelé haladsz, így a felső tincsek, tehát a leglátványosabb szálak maradnak utoljára. Ha így teszel, ezeket a tincseket már nem kell félrefognod, és az is biztos, hogy nem lesznek ismét nedvesek.

Nem fixálod az eredményt

Ahogy korábban említettük, a tökéletes hajszárítón hideglevegős funkció is található – ez arra jó, hogy a beszárított tincseid tovább megőrizzék a kialakított formát.

Miután végeztél, és megbizonyosodtál arról, hogy sehol sem maradtak vizes szálak a hajadban, jöhet a fixálás: hideg levegővel óvatosan fújd át a frizurádat, ha van rá időd, nagyobb tincsekre lebontva is haladhatsz.

A végső formázásra csak akkor keríts sort, ha a szálak teljesen kihűltek, különben a frizurád hamar összeeshet. És hogy mit is takar ez pontosan?

Nos, a hajadtól függően a hajlakkokat, hajvégápolókat, waxokat, vagy éppen spray-ket. Ha bizonytalan vagy, legközelebb lesd el a fodrászodtól a felvitel technikáját, és persze arról is érdeklődj, mit miért használ.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást