Több ducimodellt akar látni a világ!

Több ducimodellt akar látni a világ!

Címlap / Stílus / Divat / Több ducimodellt akar látni a világ!

Mind több és több divatház képviselteti magát a hagyományosnál nagyobb méretű modellekkel is. Tartanak divatbemutatókat plus size modellek részvételével, és így mutatják meg, hogy a modell alkaton túl is állhat jól egy ruha egy nőnek és a nőies nő szép lehet akkor is, ha történetesen nagyon nem nullás a ruhamérete – sőt! Mindez meglehetősen sok és pozitív üzenetet hordoz magában, amiket érdemes átgondolnunk, hiszen valójában nekünk, hús-vér nőknek szólnak.

Testkép

A manapság egyre több nőt érintő önbizalomhiány, amely a divatvilág és az átlag nők alkata közti különbségből adódik, a mindennapokra is egyre erősebben nyomja rá a bélyegét sokunk hangulatára.
A testkép, vagyis az önmagunkról alkotott kép teljesen összezavarodhat és eltorzulhat, ha semmi mást nem látunk, csak a nullás méretű ruhákat, azonos méretű nőkön feszülve. Így nehezen fogjuk magunkat szépnek és nőiesnek érezni. Ha több plus size modellt is látunk, akkor viszont egyre könnyebben fedezzük fel a párhuzamot saját magunk és közöttük.
Közben persze ezek a plus size modellek is a divatot képviselik és a kifutókon, divatfotókon szerepelnek, ami indirekten szintén jó hatással lehet az önbecsülésünkre és a saját testünkről alkotott képnek, hiszen végre nem csak a mi alkatunktól teljesen eltérő típusokat látunk a címlapokon.

Táplálkozás fontossága

A plus size modellek megjelenésével nem csak a nullásnál nagyobb méretű nők jelentek meg a divatban, de egyben az is, amit ők hangsúlyosan képviselnek. Gyakori, hogy ezek a nők felvállalnak olyan közszerepléseket is, ahol a táplálkozás fontosságáról van szó, és akár saját étrendjüket is bátran – sőt, sokszor kifejezetten jó kedvvel és buzdítóan – vállalják.
Egy csontsovány modellnek egyébként sem valószínű, hogy adnánk a szavára, ha az egészséges étkezéssel kapcsolatban kérdésünk merülne fel. Annál jobban hiszünk azonban olyannak, aki nem a döbbenetesen alacsony testsúlyra, inkább az egészséges táplálkozásra helyezi a hangsúlyt. 

Energia, életöröm

Az átlagnál kicsit nagyobb testalkatú nőkre egyébként is jellemző, hogy alapvetően jó kedvűek és kifejezetten nagy életörömöt sugároznak. Ugyanez a vonal megtalálható a plus size modelleknél is, akik általában energikusan, jó kedvűen, és a többi modelltől eltérően kifejezetten mosolygósnak számítanak – és erre hangsúlyt is helyeznek.
Az üzenetük az, hogy nem csak csontsoványan lehet szép és kívánatos valaki és egyáltalán nem kell modell alkattal rendelkezni ahhoz, hogy divatos, ápolt, nőiesen vonzó és szexi legyen. Sőt, az életöröm és az energia sokszor többet hoz ki egy nem tökéletes, de önmagával elégedett nőből.

Csinosan

A plus size modellek jellemzője, hogy bár nem rendelkeznek tökéletes alakkal, attól függetlenül még nagyon nőiesek, csinosak, és mindezért öltözködéssel, ízléssel, egészséges életmóddal, természetes szépségápolással tesznek meg mindent, és mutatnak ezzel követendő példát sokunknak. Nem utolsó sorban a magabiztos kisugárzásuk az, ami egyedinek és vonzónak láttatja őket.
Egyáltalán nem jellemző, hogy a plus size modellek minden típusú ruhát bemutatnak, náluk inkább az alkati adottságok a döntőek. Vagyis ők hasonlítanak legjobban a hétköznapi, „hús-vér”nőkre, hiszen mindegyiküknek tudni kell, hogy mi áll jól nekik és mit hogyan érdemes viselni. A plus size modellek igazi ruhazsonglőröknek számítanak ilyen téren, ahogy sok hétköznapi nő is remekel ezen a területen.

Nem elhízottan

Fontos tudni, hogy a plus size modellek között sem találunk egyetlen elhízott nőt. Vannak viszont köztük szélesebb csípőjűek, nagyobb hasúak, vastagabb lábúak, szélesebb combúak – éppúgy, mint a nők legnagyobb része között.
Ezek a modellek kifejezetten figyelnek arra, hogy csinosak maradjanak, és ezért sok mindent megtesznek, de mindezzel nem akarják saját egészségüket, alakjukat tönkretenni. Amit érdemes eltanulni tőlük, hogy egyáltalán nem akarnak tökéletesek lenni, viszont az adottságaikból szeretnék kihozni mindazt, amit lehet, és ez általában sikerül is nekik.

Üzenetük

Hogy mit tanulhatunk a plus size jelenségből? Egyrészt azt, hogy attól, hogy a divatlapokon nagyrészt csak vékony csontú, nulla felesleggel rendelkező nőket látunk, attól még lehet más nő is gyönyörű. Igaz, kell hozzá egy kis akarat, odafigyelés és ízlés, de ha ezek megvannak, akkor nyert ügyünk van.
A plus size modellek azt üzenik nekünk, hogy nem azon kell aggódni, hogy nem vagyunk tökéletesek, hanem abból kell kihozni mindent, ami az alapadottságunk: öltözködéssel, életvitellel, mozgással és kelő odafigyeléssel gyönyörűek lehetünk.
Meg kell tanulnunk elfogadni végre azt, amit nem tudunk megváltoztatni, de tudnunk kell megváltoztatni azt, ami a lehetőségeinken belül van. És ami a legfontosabb: el kell hinni magunkról, hogy képesek vagyunk rá és gyönyörűek lehetünk.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!