8 tipp a réteges öltözködéshez

8 tipp a réteges öltözködéshez

Címlap / Stílus / Divat / 8 tipp a réteges öltözködéshez

A réteges öltözködés még mindig népszerű 2011-ben is, hisz praktikus, előnyös a duci nők számára is, ráadásul a rétegek megfelelő kombinálásával sikkessé válik öltözetünk.

A réteges öltözködés alapszabálya, hogy az első réteg egy vékony, nyárias felsőrész/ruha legyen, a második vagy harmadik réteg pedig fokozatosan egyre vastagabb, téliesebb.
Azonban ne a szupervékony modellekből induljunk ki, hisz legtöbbünk formás/túl formás alakkal rendelkezik, így a réteges öltözködés során azt is figyelembe kell vennünk, mi szálkásítja alakunkat, ezért például nem ajánlott túl puffos vagy szőrös felsőrészeket felvenni.

A ruha-rétegekkel el lehet rejteni olyan testrészeket, amelyekre nem vagyunk büszkék és ki lehet emelni nőies alakunkat. Következő tippjeink segíteni fognak a megfelelő réteges öltözködés elsajátításában:

1. Korlátozd a rétegek számát.
Legtöbb három réteg elegendő kell legyen, ellenkező esetben úgy fogsz festeni, mintha felvetted volna magadra az egész gardróbodat.

2. Szép sziluett.
Ha alapnak egy ruhát választasz, legyen ez egy alakot követő, de nem túl szoros ruha, amely kihangsúlyozza a melleket, de a problémás testrészekre nem feszül.

3. Struktúráld a felső rétegeket.
Válassz egy derékvonalig érő felső réteget, így optikailag karcsusítani fogod magad. Az is jó megoldás ha a felső réteg derékban karcsusított, esetleg szíjjal van ellátva. Ha kedveled a hosszú kardigánokat gombold be derékban, vagy köss át rajta egy stílusos szíjat. A katonás, túl egyenes felsőrészek előnytelenek lehetnek azok számára, akiknek nincs hangsúlyos derekuk, de szép övvonalat lehet létrehozni, ha világos felsőrészt és sötét felsőt választunk vagy fordítva.

4. Anyagok.
Figyelj arra, hogy öltözéked ne legyen túl puffos, gyapjas vagy vastag. A réteges öltözködés színekről és nőiességről szól, de mégsem nézhetsz ki úgy, mint egy karácsonyfa. Ne hordj olyan darabokat, melyek szélesebbnek mutatnak, mint amilyen vagy, kivéve ha túl sovány alakod van. A túlméretezett, puffos ruhákat hagyd meg a divatmodelleknek, nekik tényleg jól áll!

Ha álcázni szeretnéd például a hasadat, derékvonalban válassz passzos, de nem túl szűk ruhát. Ha a nagy melledről szeretnéd elterelni a figyelmet, válassz V-nyakú egyszínű felsőrészt és vegyél fel egy sötét mellényt, amely egyenes vonalú a melleid mentén.

5. A vastag szövetek alá hordj vékonyat.
Ha úgy döntesz, hogy kötött kardigánt, prémet, vagy vastag szövetfelsőt hordasz, hordj alatta egy testhezálló, vékony, lágy tapintású blúzt/pólót.

6. Visszafogott alsórészek.
Ha több réteget viselsz felül, az alsórésznek egyszerűnek kell maradnia, hosszítania és vékonyítania kell a lábakat. Próbálj ki például egy skinny egyszínű farmert, vagy egy egyenes szárú nadrágot. Ruha alá egyszínű, az évszaknak megfelelő harisnyát hordj. A cipőt mindig színben illeszd a felsőrészhez.

7. Fordítsd hasznodra a sötét és világos színeket.

Mivel a sötét színek karcsusítanak, olyan helyeken hordjuk, amelyeket szeretnénk elrejteni. A világos színekkel kiemelhetjük bizonyos testrészeinket. Nem ajánlott túlzásba esni egyik árnyalattal sem, mindig legyen rajtunk szín.

8. Viseljünk egyszerű ékszereket és kiegészítőket
A réteges öltözködéssel épp elég figyelmet fordítunk öltözékünkre, nem hiányoznak rólunk a feltűnő kiegészítők. Maradjunk az egyszerű kiegézítők mellett, mint a pontszerű fülbevalók, visszafogott láncok, könnyű sálak. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást