Divat / Stílus

6 tipp, hogy vékonyabbnak mutass ruháidban

6 tipp, hogy vékonyabbnak mutass ruháidban

Valószínüleg csak akkor mész varrónőhöz, ha túl hosszú a farmer, vagy az alkalmi ruhádat kell beszegni. Pedig egy szakértő varrónő csodákat művel szinte bármilyen gönccel.

Csinosabban

Sokszor előfordult, hogy nem kaptál méretednek vagy alkatodnak megfelelő ruhát, és egy hajszál választott el attól, hogy megvedd. Az ilyen esetekre jó tudni, hogy mit tehetsz.
Egy pár ötlettel, egy jó szabóval és egy kis aprópénzzel csinosabb, divatosabb ruháid lesznek, lássuk hogyan.

1. Szexisebb blézerek

Biztos neked is vannak fiús blézereid, amelyben úgy érzed magad mint egy öltönyös srác. Tudnod kell, hogy a jó nőies blézernek szorosan követnie kell az alakot, nem lehet túl bő.
Kérd meg a szabót, hogy készítsen oldalsó és hátsó karcsusító varrást, így kiemeled derekadat és lesz egy vadiúj zakód!

2. Inkább nagyobb, mint kisebb

Ez az élet számos területére igaz, de a plázában is különösen jó szabály. Ha találsz egy ruhadarabot, amibe egyszerűen szerelmes leszel, de elfogyott a méreted, vedd meg egyel nagyobb méretben.
Könnyebb a nagyobb méretből beszegni, bevarrni, mintha túl kicsi lenne és hordhatatlan. Viszont van kivétel: vigyázz, hogy csípőben és vállban jó legyen a ruhadarab, mert ezeket a részeket a legnehezebb átszabni és pikánsabb ára lehet.

3. Ujjhossz

A túl hosszú ujjú felsőrészek azt a benyomást keltik, hogy túl nagy a felsőtested. Egy örök szabály, hogy az ujjnak a csuklónál kell véget érnie. Ha rövidek a karjaid, akkor hordhatod kicsit feltűrve a blúz ujjait, így meghosszabbítod a karokat.
Ha mégis hosszabbak lennének az ujjak a kelleténél, akkor kérd meg a szabót, hogy varrja fel, vagy varrjon a szövet belsejébe keményítést, hogy stílusosan fel lehessen tűrni a mandzsettát.

4. Táskák és melltartók

Igen, a táskák és a melltartók is átszabhatók. Ha túlméretezett kézi vászontáskáid vannak és te egyébként egy vékony, alacsonyabb nő vagy, akkor kérd meg a szabót, hogy kicsinyítse a táska arányait (persze ha a táska megéri a befektetést).
Ha a melltartó pántjai kinyúlnak (ami a mindennapi használattól könnyen előfordulhat), kérd meg a szabót, hogy cserélje ki. Egyéb dolgokat is átalakíttathatsz: övek, nadrágok, fürdőruhák. Talán kicsit sajnálod kiadni rá a pénzt, de gondolj arra, hogy semmilyen új farmer nem állna jobban rajtad, mint egy hozzádszabott darab.

5. Dobd fel a tunikáidat

A tunikák nagy népszerűségnem örvendenek, mert lazák, hosszúk és bájosak, ám néha túl kismamaruha jellegűek.
Kérd meg a szabódat, hogy varrjon karcsusítást vagy derékban huzassa össze a tunikát, így homokóra alkatod lesz. Nem fogod többé zsákban érezni magad!

6. Kedvezmény-trükk

A boltban vagy az interneten feltüntetett listaárak gyakran alkudhatók. Vásárolj meg többmindent ugyanabban az üzletben és kérj kedvezményt.
Lehet, hogy a lealkudott összegből kijön a szabónak szánt összeg, így tökéletesen rádolvasztott ruháid lesznek!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást