7 tipp, hogy jó legyen a buli

7 tipp, hogy jó legyen a buli

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 7 tipp, hogy jó legyen a buli

Mindannyian voltunk már olyan helyzetben, hogy nagyon rákészültünk egy bulira, ami aztán annyira rosszul sikerült, hogy pár óra múlva rosszkedvűen sétáltunk haza. Akad azonban néhány tuti tipp, amik segíthetnek elkerülni, hogy abbamaradjon az ünneplés.

Állj pozitívan hozzá!

Ha pozitívan állsz az eseményekhez és az emberekhez, az mindig segít. Lehet, hogy nem az évszázad bulijára készültök, mert tudod, hogy ez megint csak az a tipikus kisvárosi szórakozóhely, amit már ezer éve megszoktál, de nem is ez a lényeg.
Az sokkal fontosabb, hogy a barátaiddal, a szeretteiddel lehetsz, esetleg régi, kedvelt ismerősökkel is összefuthatsz. Ha nem azzal telik az estétek, hogy másokat szekíroztok, és rosszindulatú pletykákkal töltitek meg a teret, akkor egészen más lesz a hangulatotok is.

Készülj rá!

Ha jól érzed magadat a bőrödben, nem igazán állhat elő olyan helyzet, amivel ne tudnál megbirkózni. Amikor csinosnak gondolod magadat, akkor az meglátszik a kisugárzásodon és azon is, ahogy a környezetedben élők viszonyulnak hozzád. 
 
Nem véletlen tehát, hogy a legtöbb buli sokkal jobban indul, ha a csajokkal közösen készülődtök, együtt válogatjátok a ruhákat, közösen gondolkoztok a sminken és a frizurán: nem csak alkalom nyílik a buli előtti trécselésre, hanem együtt szépülhettek, ami sokat dob a hangulatotokon. 

Vedd ki a részed a buliból!

Nem kell, hogy a táncparkett ördöge legyél, ha nem attól érzed jól magadat, hogy mindenki a hihetetlen ritmusérzékedet csodálja, akkor ne is erőltesd ezt rá magadra. Az viszont garantált, hogy nem azért mész szórakozni, hogy a sarokban ücsörögve töltsd az estét. 
 
Ha táncolni nincs kedved, akkor legalább olyan helyre huppanj le, ahol könnyű megközelíteni: te is jól látsz és téged is jól látnak. Kevésbé aktívan is lehet szórakozni!

Próbálj kötetlen lenni!

Ha mindig mindent meg akarsz tervezni, az nem feltétlenül baj, de a bulizásnál inkább csak elrontja a hangulatot. Ha percre pontosan be van osztva, hogy mikor érkeztek, hánykor és mit vacsoráztok, melyik pillanatban indultok el, akkor az csak feszélyezhet mindenkit. 
 
Nyilván kell valami irányvonal, de azért nem kell kétségbeesni és veszekedni, ha egy pár perccel későbbi buszra szálltok fel és ezért ugrott az ingyen jegy, tehát ki kell fizetnetek az 500 forintos belépőt. 

Ne feszengj!

Akiknek van párjuk, sokszor teljesen kiakadnak, ha az ellenkező nemből valaki hozzájuk ér. A felesleges hiszti, esetleg a pofozkodás nem csak a te, hanem az egész társaság kedvét el fogja rontani. Nincs a homlokodra írva, hogy foglalt vagy, tehát ha valaki megkörnyékez, akkor a tettlegesség helyett sokkal jobb, ha közlöd vele: kedves, hogy próbálkozik, de foglalt vagy és csajos estét tartotok. 
 
Ebből a legtöbb normális férfi érteni szokott és távozik, viszont ha túlságosan illuminált állapotban van az illető, akkor sokkal jobb, ha eltűntök a tömegben, mint hogy veszekedést, ne adj Isten verekedést kezdeményezz, mert nő létedre sem biztos, hogy sérülésmentesen megúszod a konfliktust.

Ne idd túl magad!

Kevés buli telik el alkohol nélkül, és az nem is feltétlenül baj, hogy alkalmanként koccintotok egy kis rövid itallal, vagy megisztok egy üveg pezsgőt. Viszont az könnyen gondot okozhat, ha már a szórakozóhelyre is totál részegen esetek be, ilyenkor ugyanis elegendő még egy-két ital és hamar vége szakadhat a bulinak.
Azzal pedig valószínűleg másnaposan te sem akarsz szembesülni, hogy a közösség oldalon landoltál, természetesen elrettentő példaként. Az alkohol kis mértékben segíthet oldódni és jót tehet a hangulatnak, de nagy mértékben elronthat mindent, amit terveztetek.

Maradj a csajokkal!

A csajbuli nem véletlenül csajbuli: rólatok, a barátnőkről szól, ezért nem igazán fér bele, hogy félóránként eltűnsz egy ígéretesnek tűnő sráccal. Ez már csak azért is problémás lehet, mert a pasik sem egyedül szoktak szórakozóhelyre járni, tehát ha valaki bepróbálkozik a ti bandátoknál, akkor azzal óhatatlanul is magával hozzá a többi szoknyapecért, a barátnőid pedig nem biztos, hogy értékelni fogják a keringőre való felhívást.
 
Ha valaki nagyon tetszik, akkor állj félre vele beszélgetni, majd ha a szimpátia kölcsönös, akkor cseréljetek számot és kérd meg, hogy hívjon fel valamikor a héten, mert most a lányokkal jöttél szórakozni és ehhez is szeretnéd tartani magadat. És ami a legfontosabb: lazíts, tombold ki magadat, egy fárasztó hét után mindenkinek kijár a szórakozás!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást