Stílus / Test

Tetováltatnál? Készülj fel rá alaposan!

Tetováltatnál? Készülj fel rá alaposan!

Bizonyára te is találkoztál már félresikerült tetoválásokról keringő képsorozatokkal.  Némi körültekintéssel ez könnyedén elkerülhető. Tippjeink segítenek felkészülni, hiszen maradandó élményben lesz részed.

Ismerkedj!

Az első tetkód semmiképp ne kapkodd el!  Térképezd fel az egész folyamatot, adj időt és esélyt magadnak, arra, hogy megfigyelhesd hogyan viszonyul a bőröd a tintához, és hogyan gyógyul a tested.

Ezért azt javasoljuk, hogy először, ne egy, a teljes hátadat borító azték naptárat varrass magadra.

Ismerd meg a fájdalomtűrő képességedet is. Nincsen semmi baj a határaink feszegetésével, de az első tetkódnál nagyon rendben van, ha tiszteletben tartod a tested határait.

Ha érzékeny vagy inkább kerüld el a bordák, a hát,  a térdek, a könyökök és a nemi szervek környékét.

Figyelj az időzítésre!

A friss tetoválásnak árt, ha nap és víz éri, ezért, pláne, ha a  vízisportok rajongója vagy,  ne nyáron készíttess új tetoválást.

Erre a tavasz és a kora ősz a legalkalmasabb időszak.

Nem égsz le, de még nem kell kabátot sem húznod a frissen gyógyuló kezedre vagy lábadra.

Gondosan válaszd ki a művészedet, ne az olcsóságra menj!

Figyelj oda, mert nem mindegy, hogy kire bízod a tested.

Körültekintéssel, minimum egy héttel a nagy nap előtt válaszd ki művészedet, és jól nézd meg a portfólióját mielőtt döntesz.

Győződj meg arról, hogy illik hozzád a stílusa és tetszenek –e a művei. Munkáiról biztosan találsz képeket a szalonban vagy a neten.

Ha tutira akarsz menni, akkor ellenőrizz pár róla szóló véleményt a Facebookon. Alapos kutatómunka után nyugodt körülmények közt hozd meg döntésedet.  

Egész életedre szóló döntést hozol, fizesd meg a minőséget, így biztosan megtérülő befektetés lesz.

Aludj egyet a döntésedre!

Elvakít a szerelem, ezért nem látsz tovább az orrod hegyénél? Szép dolog a spontaneitás, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy végérvényesen megváltoztatod a testedet, és ez komoly döntés. Gondolkozz!

A szerelmed nevének magadra varratása mindig kockázatos… Legyél teljesen bizonyos abban, hogy a választásod jó eséllyel egy életre szól!

Nem baj, ha ez nem a világmindenség jelentéséről szól, de légy biztos benne, hogy józanul és átgondoltan hozod meg a döntést.

Ha meghoztad a döntésedet, aludj még rá egyet és csak ezután igazold vissza a tetováló szalonban foglalt időpontot.

Vidd el egy barátod

Tégy magadnak egy szívességet, ne menj egyedül. Ha teheted, vidd magaddal egy barátodat, lehetőleg olyat, akinek már van tetkója és szereti is.

Jó, ha tudsz beszélgetni valakivel, különösen akkor, ha olyan helyre kérted a tetkót, amit te nem látsz miközben készül, így majd ő figyeli helyetted.

De kérdezz bátran a tetoválóművésztől is. Ez a te tested, tudj mindenről és te irányíts!

Vigyél képet!

Magától értetődő, hogy az áhított tetkóról viszel egy képet a szalonba.

Ha igazán egyedi személyes tetoválásra vágysz, akkor erre külön időpontot egyeztess.

Amennyiben szöveget szeretnél magadra varratni, akkor azt a vágyott betűtípustban kinyomtatva vidd magaddal.

A nyomtatás azért is  hasznos, mert a művész pontosan át tudja másolni.

Nyugodtan menj vissza finomításért!

Ha egy vonal nem elég éles, egy árnyék nem elég sötét, nyugodtan menjél vissza és javíttasd ki. Az apró részleteket elsőre jobb finoman megcsinálni, mint túl erősen, ezért az ilyen eseteket a tetováló óvatosságának a számlájára lehet írni.

Ha a gyógyulás első heteiben valamit ki akarsz javíttatni, csak hívd fel a szalont és, ha jó ügyfél voltál, szép borravalót hagytál adtál, ezzel nem lesz gond.

Ügyelj a használati utasításokra!

A tetováló biztosan elmondja majd, hogyan vigyázzál a gyógyuló bőrödre, de az alábbi tanácsokat mindenképp érdemes szem előtt tartanod.

Mondanunk sem kell,  bármi is történjék, nagyon vigyázz a gyógyuló bőrödre. Egy friss tetkót nem szabad, hogy sokat érjen a víz, ami ráadásul még csípheti is.

Ha kitaláltad, hogy melyik testrészedre tetováltatsz, akkor azt is tervezd meg előre, hogy hogyan mosakodsz majd.

Okvetlenül szerezz be Bepanthent egy gyógyszertárban.

Nem tudhatod ugyanis, hogy a tetoválód ellát-e védőkenőccsel, vagy sem.

Ez a krém az érzékeny és száraz bőr kitűnő ápolószere, ezért, ha rendszeresen, azaz naponta kétszer bekened vele a tetoválásod, biztosan nem kezd el vérezni a legalkalmatlanabb pillanatokban.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást