Természetes, nem-mérgező körömlakkok: így válaszd ki, plusz néhány megbízható brand

Természetes, nem-mérgező körömlakkok: így válaszd ki, plusz néhány megbízható brand

Címlap / Stílus / Test / Természetes, nem-mérgező körömlakkok: így válaszd ki, plusz néhány megbízható brand

A hagyományos körömlakkok gyakran tartalmaznak káros vegyi anyagokat, amelyek veszélyt jelenthetnek az egészségre, mint a formaldehid, a toluol és a dibutil-ftalát (DPB).

Ezek a mérgező összetevők többek között légzőszervi problémákhoz, allergiás reakciókhoz és hormonális zavarokhoz kapcsolódnak. Amikor hagyományos körömlakkot használsz, ezek a vegyi anyagok a körmökön keresztül felszívódhatnak a véráramba, és hosszú távú egészségügyi problémákat okozhatnak.

Milyen összetevőket érdemes elkerülni?

Amikor nem mérgező körömlakkot választasz, fontos, hogy tisztában legyél vele, mik azok az összetevők, amiket érdemes elkerülni. Bár a nem mérgező körömlakkok általában káros vegyi anyagok nélkül készülnek, egyes márkák mégis tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek kevésbé kívánatosak. Íme néhány összetevő, amelytől jobb távol tartani magadat, ha nem-mérgező körömlakkot keresel:

 1. Formaldehid: Ez a vegyi anyag ismert emberi rákkeltő, és allergiás reakciókat okozhat.
 2. Toluol: A toluol egy oldószer, amely hatással lehet a központi idegrendszerre.
 3. DBP (dibutil-ftalát): A DBP egy lágyítószer, amelyet hormonális zavarokkal és reprodukciós problémákkal hoztak összefüggésbe.
 4. Kámfor: A kámfor potenciális allergén, és bőrirritációt és légzési problémákat okozhat.
 5. Etil-tozilamid: Ezt az összetevőt összefüggésbe hozták az antibiotikum-rezisztenciával, ezért jobb elkerülni.
 6. Trifenilfoszfát: Vélhetően az endokrin rendszert károsító vegyi anyag.

Hogyan válassz nem mérgező, fenntarthat körömlakkot?

A #Free jelzés a körömlakkokon azt jelenti, hogy bizonyos károk összetevőktől mentes lakkot tartasz a kezedben. Mindig ellenőrizd, hogy hány káros összetevőt nem tartalmaznak a kis palackok. A 10-free eléggé standardnak számít a nem mérgező körömlakkoknál, és ha nem akarsz különösebben belemélyedni az összetevők listájába, egyszerű és máris jobb, ha egy ilyen körömlakkot választasz. Amikor nem mérgező körömlakkot vásárolsz, keresd a „Vegan” és „Cruelty-Free” feliratokat, ami azt jelenti, hogy az összetevők között nem használtak állati eredetű termékeket, és nem végeztek állatkísérleteket a lakk előállítása során.

Virginia Marinova/unsplash.com

Íme egy kis útmutató, amely segít eligazodni a nem mérgező körömlakkok világában:

 1. Ellenőrizd a címkéket: Keresse azokat a körömlakkokat, amelyeken kifejezetten szerepel, hogy nem tartalmaznak olyan káros vegyi anyagokat, mint a formaldehid, a toluol és a DBP. Emellett válassz olyan lakkokat, amelyeken a „7-free”, „10-free”, vagy ennél magasabb szám jelzi, hogy hány méreganyagtól mentesek.
 2. Kutass a márkák után: Szánj időt rá, hogy utánanézz a különböző nem toxikus körömlakk márkáknak. Keress véleményeket és vásárlói visszajelzéseket, hogy megbizonyosodj arról, hogy a márka betartja a biztonságra és minőségre vonatkozó ígéreteit.
 3. Vedd figyelembe a tanúsítványokat: Egyes nem mérgező körömlakk márkák rendelkezhetnek olyan szervezetek, mint a Leaping Bunny vagy a PETA tanúsítványaival, amelyek jelzik, hogy kegyetlenségtől mentesek és vegánbarátok.
 4. Teszteld a teljesítményt: A nem mérgező körömlakkok teljesítményük és tartósságuk tekintetében eltérhetnek egymástól. Fontold meg a különböző márkák és árnyalatok kipróbálását, hogy megtalálja a számodra legjobban megfelelőt.
 5. Támogasd a környezetbarát márkákat: Válassz olyan márkákat, amelyek a fenntarthatóságot és a környezetbarát gyakorlatokat helyezik előtérbe. Keresd az újrahasznosítható vagy biológiailag lebomló csomagolású lakkokat, valamint a megújuló energiaforrásokat használó márkákat.

Ha ezeket az irányelveket követed, magabiztosan választhatsz nem mérgező körömlakkokat, amelyek biztonságosak számodra és a környezeted számára.

Az alábbi márkák például jó kiindulási alapot adhatnak:

 • Zoya: A Zoya az első Big 10-Free, lélegző körömlakk, amelyet kifejezetten a természetes körmökön való hosszan tartó viselésre hoztak létre. Zoya akkor dolgozta ki szalonjában a körömlakkot, amikor terhes volt, és egészségesebb formulát akart magának, munkatársainak és ügyfeleinek.
 • Sundays: Egy teljes évbe telt, mire kifejlesztették a tökéletes, 10-free, nem mérgező, vegán és kegyetlenségtől mentes formulát, amely mégis magas fényű és hosszan tartó ragyogó színt biztosít. A Sundays márka több mint 60 színt kínál, és mind gyönyörűek! 
 • Piggy Paint: Tökéletes körömlakk gyerekeknek! A Piggy Paint egy prémium márka, amelyet egy édesanya hozott létre. Gyakorlatilag szagtalan, és rengeteg vidám színben kapható, beleértve a csillámokat és a sötétben világító színeket is! Felnőtteknek is kínálnak egy kollekciót SOPHi néven.
 • Kure Bazaar: Ezek a körömlakkok 85%-ban természetes összetevőkből készülnek, többek között fapépből, búzából, pamutból, burgonyából és kukoricából. A Kure Bazaar körömlakkok számos gyönyörű színben kaphatók, jól felvihetőek, ráadásul ugyanolyan sokáig tartanak, mint a hagyományos körömlakkok.
 • Ella+Milla: Gazdag pigmentáltságával és sima felületével az Ella + Mila gyönyörű megjelenést kölcsönöz a körmöknek. Mivel a legkisebbek számára külön termékcsaládjuk van, így mind te, mind a lányod élvezhetitek az otthoni manikűrt.

Nyiótkép: Paz Arando/unsplash.com

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!