7 természetes mód a magas vérnyomás kezelésére

7 természetes mód a magas vérnyomás kezelésére

Címlap / Életmód / Egészség / 7 természetes mód a magas vérnyomás kezelésére

A tanulmányok azt mutatják, hogy nem csak a gyógyszerekben rejlik a magas vérnyomás gyógymódja.

Miért nem ajánlják az orvosok

Néhány természetes kúra legalább annyira hatásos, mint a drága gyógyszerek. Azt hinnéd, hogy gyógyszer nélkül csak úgy viheted lejjebb a magas vérnyomást, ha egészségesen táplálkozol és mozogsz. Ez azonban csak töredéke annak, amit megtehetsz a kezelésért.
Az igazság az, hogy az orvosokat az egyetemi felkészítés alatt nem tanítják természetes gyógymódokra. Sajnos az egészségügyet teljes mértékben a gyógyszergyártó cégek irányítják, ezért orvosaink látóköréből kiesnek az egyéb orvosságok.

A gyógyszerek

A magas vérnyomásra felírt gyógyszerek szintetikusan csökkentik az arteriák és a vér nyomását. Például vízhajtókkal a vér veszít “vastagságából” és ez csökkenti a vérnyomást. A béta-blokkolók a szív lassúbb verését okozhatják.
A gyógyszerek valóban meghozzák a kívánt hatást, de nem kezelik a betegséget.  Meghosszabítják az életet, de nem képesek kigyógyítani a magas vérnyomásból.
Ahhoz, hogy tudd kezelni a magas vérnyomást, tudnod kell hogyan előzheted meg holisztikus kezeléssel. Ez azt jelenti, hogy az egész tested részt vesz a probléma kezelésében.

Három csoda-ásvány

A magnézium, kálcium és kálium étrendkiegészítőként véve csökkentik a magas vérnyomást.

Fokhagyma

A szív, koleszterint és vérnyomás problémákra régi jól bevált gyógymód a fokhagyma.
A fokhagyma allicint tartalmaz, mely természetes vérnyomás csökkentő szer.

A folsav

A B-vitamin, amely a zöld leveles zöldségekben található, csökkenti vérben a homocisztein szintet.
Ez a vitamin csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát és természetes módon csökkenti a vérnyomást.

Almabor

Az almaborban található C, A, E, B1, B2 és B6 vitaminok a 3 ásvánnyal karöltve csökkentik a magas vérnyomást.

Stressz-mentesség

Rengeteg módja van a stressz feloldásának: légzési gyakorlatok, mozgás, egy jó könyv, beszélgetés. Ha ez sikerül, a vérnyomás is lecsökken.

Diéta

Biztos mondták már eleget, hogy le kell fogynod, diétát kell tartanod, hogy kezelhetsd vérnyomás-problémádat. A diéta legjobb módja a lében és rostban gazdag táplálkozás (gyümölcsök, zöldségek).
A teljes kiörlésű gabonák is legyenek gyakran tányéron. A vérelmeszesedés, érszűkülés megelőzésével megalapozod a vérnyomás problémáktól mentes jövődet.

Zöld tea

Tele van antioxidánsokkal és bizonyítottan csökkenti a magas vérnyomást. Napi 1 csésze zöld tea általánosan javítja az egészségedet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást