Így teríts meg egy romantikus vacsorához

Így teríts meg egy romantikus vacsorához

Címlap / Otthon / Hobbi / Így teríts meg egy romantikus vacsorához

A Valentin-napi vacsora egy tökéletes, romantikus program lehet, akár mást is terveztek a különleges napra, akár csak ezzel az aprósággal ünnepelnétek. Gondoskodj róla, hogy a teríték az alkalomhoz illő legyen, hiszen a jó hangulathoz romantikus beszélgetés is jár, ami aztán bárhol folytatódhat…

Gyertyák és kristályok

Néhány gyertya nem hiányozhat a Valentin-napi asztalról, ha pedig a dekorációhoz pirosas vagy narancsos árnyalatú kristályokat is használsz – ezeket hobbiboltokban beszerezheted – akkor azokon gyönyörűen tükröződik majd vissza a gyertyák lángja.

Ha virágot is teszel az asztalra, tegyél belőlük egy-egy szirmot vagy virágfejet a tányérokra, illetve a poharak alá is, hogy kicsit még különlegesebbé, még alkalmibbá tedd a terítéket.

Szenvedélyes piros

Ha Valentin-napi terítékről van szó, a pirossal egyszerűen nem lőhetsz mellé.

Ezen a napon ebből a színből soha nem lehet túl sok, hiszen ez az árnyalat – amellett, hogy fokozza az étvágyat – köztudottan a szenvedélyt is felkorbácsolja, így a romantikus hangulathoz ugyanúgy illik, mint egy buja, szenvedélyes éjszaka előjátékához – a romantikus vacsorához.

Az evőeszközöket összefoghatod piros masnival, alájuk piros szalvéta és piros asztalterítő kerülhet, az asztalon pedig álljon néhány piros gyertya is.

Visszafogott romantika

Ez a teríték akkor is ideális, ha inkább egy elegánsabb, visszafogottabb vacsorát szeretnél, vagy csak nem szeretnél külön Valentin-napi holmikba beruházni.

A semleges színű, fehér abrosz remek, tiszta alapot ad, amin aztán bármilyen hangulatot kidolgozhatsz, az egyszerű étkészlet és a természetes hatású tányéralátét pedig letisztult, mégis bájos hatást kelt.

A romantikus hangulatot a rózsaszín virág adja, ami a tiszta alapokon elég erős ahhoz, hogy különleges, ünnepi hangulatot teremtsen, mégsem olyan hivalkodó, mint egy csupa vörös teríték.

Rózsaszirmok az asztalon

Ha valami igazán romantikusra vágysz, szórj rózsaszirmokat az asztalra – nem csak szépek, de az illatuk is mennyei, így gyorsan érzéki hangulatba hoznak mindkettőtöket.

A szirmok puha érintése szintén segíti a romantikus hangulatot, és mivel már önmagukban is nagyon elegánsak, így szinte nincs is szükséged másra mellettük, csak egy piros terítőre, esetleg néhány dekorkavicsra, amit az asztalra szórhatsz, a pezsgőspoharak közé.

Kifinomult elegancia

Ez a teríték egy komolyabb pár romantikus vacsorájának díszítése lehet: a szép, egymással harmonizáló színek a terítőkön egységet alkotnak, kifejezik az összetartozást, mégis nagyon diszkrét szimbólumai a Valentin-napnak.

A gyertyák is egyszerű üvegmécsesekbe kerülnek, és a vázába is vadvirág van buja rózsa vagy más, nagy fejű virág helyett.

A tálkákba tett, apró virágcsokrok, masnival összekötve szép kiegészítői ennek az egyébként is nagyszerű, elegáns, előkelő és romantikus terítéknek.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!