Kis terek, ötletes megoldások

Kis terek, ötletes megoldások

Címlap / Otthon / Dekor / Kis terek, ötletes megoldások

Csak egy kis fantázia kérdése, hogy otthonunk tágasabbnak és levegősebbnek tűnjön.

Tetőtéri dolgozórész

Az alig néhány tetőtéri négyzetméteren berendezett dolgozószoba szellős és praktikus, köszönhetően a fehér falaknak, lebegőpolcnak, kis méretű falhoz erősített asztalnak és a mennyezetig érő polcrendszernek.
Egyszerű fehér függöny választja el a teret a manzárd többi részétől.

Kis fürdőszoba

Ha kis fürdőszobánk van, növelhetjük a teret ha minél több kerekített elemet építünk be. Ebben az esetben az átlátszó kerekített tusolókabin alig von el a térből, de a kerekített szaniterek is jólesően levegőssé teszik a fürdőszobát.
A falba süllyesztett, valamint a kagyló fölé magasan elhelyezett szekrény megfelelő tárolóhelyet biztosítanak, anélkül, hogy ellopnának a térből.

Aprócska ebédlőrész

Kis lakásokban ritkán van lehetőség külön ebédlőszobát berendezni. Azonban ha van egy szabad sarok a nappaliban vagy konyhában, érdemes kialakítani egy ilyen ebédlőrészt.
Az asztal és a székek foglaljanak minél kevesebb helyet, ezért mellőzzük a nehéz tömörfa bútorokat, és karfás székeket. Egy magasan a falba süllyesztett szekrénnyel elegendő tárolót biztosíthatunk az étkészleteknek és italoknak.

Elegáns előszoba

A kis, folyósó-szerű előszobákkal nem lehet sok mindent kezdeni. Jó tipp azonban, ha egy keskeny, fél-ovális asztalt helyezünk a fal mellé, praktikus és dekoratív dísze lesz az előszobának. Jól mutat, ha fölé helyezünk egy tükröt.

Tetőtéri fürdőszoba

Csodálatos tetőtéri fürdőszoba, külön elkerített tusolókabinnal – kényelmes és igazi luxus ékköve a lakásnak.

Magas polcrendszer

Ha kevés a tér, akkor a tárolásra a legjobb megoldás, ha magas, mennyezetig érő polcokat hozunk létre.

Könnyű textíliák

A súlyos, tömött textíliák nem valók kis terekbe, mert „túlterheltté” teszik azt. Jól mutat a hálószobában a letisztult fehér ágytakaró és fényáteresztő függöny.

Konyhasarok és ebédlő

A kis konyhasarokban nagyszerűen ki lett használva a hely, a fehér konyhabútorok pedig szinte tágítják a teret. A bejáratnál elhelyezett félkör alakú konyhaasztal alig von el a térből, mégis elegendő férőhelyet biztosít egy intim étkezéshez.

Levegős konyha bárpulttal

Ha a kis méretű konyhát és nappalit egyetlen fal választja el, akkor érdemes megszüntetni a válaszfalat és egy bárpultot létrehozni, amely nemcsak térelválasztóként, hanem asztalként is funkcionálhat. Ráadásul így sokkal nagyobb lesz a tér.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!