7 terasz berendezési trükk, a hívogató lounge életérzésért

7 terasz berendezési trükk, a hívogató lounge életérzésért

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 7 terasz berendezési trükk, a hívogató lounge életérzésért

Nincs is jobb érzés, mint élvezni a szabad levegőt és a napsütést a saját kis birtokod kényelmében! Egy terasz igazi kincs lehet, főleg, ha úgy rendezed be, hogy tényleg felüdülés legyen ott időt tölteni. Mutatunk néhány ötletadó példát, hogy minden reggelt a teraszon indíts, és alig várd, hogy ott fejezd be a napodat.

Akár a természetben

Ha a teraszodon is úgy szeretnéd érezni magadat, mintha nem egy lépésre a nappalidtól, hanem egy erdei tisztáson élveznéd a napsütést, akkor használj természetes anyagokat, rattant, nádat, agyagot, és persze sok-sok-sok növényt!

A virágokból természetesen tehetsz balkonládába, de legyen belőlük a földön, a mennyezetre lógatva és állványon tartva is.

A legjobb, ha képzeletben vízszintesen három szintre osztod a teret, és gondoskodsz róla, hogy mindegyik szinten legyenek növények, így érheted el a legbujább, virágzó hatást.

Légies függönyök

Van, aki szereti behozni a természetet a teraszra, más a lakás belső terének meghittségét vinné ki oda.

Néhány könnyű függönnyel a teraszod szinte a nappalid meghosszabbítása lehet, és míg ezek a függönyök adnak némi árnyat, átengedik a levegőt és a kíváncsi tekinteteket is kizárják, így meghitt, bensőséges hangulatot teremtenek a teraszon, ami így tökéletes helyszín lesz akár a családi vacsorához is.

Használd, amid van

Egy nagyvárosban az embernek nem mindig adatik meg a hatalmas zöldre néző terasz, de itt már egy talpalatnyi, betonnal körülvett szabad terület is igazi ajándék – ráadásul nagyon sok mindent ki lehet hozni belőle!

Itt például a fa utánzatú járólappal, a falra szerelt apácaráccsal, a kavicságyra állított kaspókkal és a nagy, zöld növényekkel rengeteg természetes textúrát vittek be egy egyébként kicsi és élettelen térbe, így szinte észrevehetetlenné válik a rideg betonhatás, és egy darabka természetet sikerült megteremteni ott, ami eredetileg talán egy légudvar lehetett.

Hívogató minimál

Ha az otthonod inkább modern, minimál stílusú, akkor érdemes ezt folytatni a teraszon is.

Ilyenkor válassz világos színű, egyszerű és kényelmes ülőbútort, egy több funkciós asztalkát és gyakorlatilag kész is vagy a berendezéssel.

A dekorációt is érdemes a minimumom tartani, de egy növény azért itt is kellemesebbé teszi a teret.

Ha mindenhol máshol visszafogtad a színek használatát, akkor a kaspóba kerülhet egy színes levelű növény, hogy egy kicsit azért feldobja a teret.

Tündérfények

Sokan leginkább este használják a teraszukat, amikor már nem tűz annyira a nap, vagy hazaértek a munkából.

Érdemes többféle kinti fényforrást és néhány gyertyát is beszerezni ezekre az alkalmakra, mert egy puha takaróval ezek már önmagukban is nagyon hívogató hatást keltenek.

Ki ne szeretne ide letelepedni egy pohár borral a kezében, és csak csodálni a gyertyalángok táncát?

Hinták olvasáshoz és szunyókáláshoz

Ha a terasz szerkezete megengedi, mindenképpen érdemes beszerezni egy felfüggeszthető hintát, aminek minimális a térigénye, mivel a levegőben lóg, még kevésbé mutatja zsúfoltnak a teraszt, viszont annál jobb lesz benne eltölteni egy délutánt egy jó könyvvel a kezedben, vagy akár elbóbiskolni itt a vasárnapi ebéd után.

Puha párnák

A puha párnák és textilek felhalmozása mindig jó ötlet, hiszen ezek bármilyen környezetben hívogató hatást keltenek.

Csak arra ügyelj, hogy strapabíró, kültéri anyagokat válassz, amelyeknek nem lesz baja, ha éri őket néhány csepp eső és a magasabb hőfokos mosást is jól bírják.

A legújabb trendek az ornamentális mintákat és nyers, természetes színeket, például a tört- vagy csontfehéret és antracitot részesítik előnyben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást