A tenger 7 gyógyító hatása

A tenger 7 gyógyító hatása

Címlap / Életmód / Egészség / A tenger 7 gyógyító hatása

A thalasso terápia egy gyűjtőfogalom, ami több olyan szolgáltatást, kezelést foglal magába, amelyek a tengerrel, leginkább a tengeri algákkal kapcsolatos. Érdemes utánajárni, hogy kinek melyik kezelés, kivitelezés a leghatékonyabb, majd próbáljuk ki akár az összeset közülük!

Tengeri moszatfürdő

A tengeri moszatfürdővel szinte azonnal, nagyon látványos hatást érhetünk el. Elősegíti a bőrszövetek értágulását, ezzel pedig egyben megakadályozza a véredények szűkületét.
 
Egységesebb, fiatalosabb és bársonyosabb bőrt kapunk a kezelés után, amelyet ha izzasztással kombinálunk, akkor kiváló méregtelenítő hatású is!

Algoterápia

Az algáknak számtalan pozitív hatása van az emberi szervezetre, fogyaszthatjuk őket belsőleg, vagy arckrémekbe keverve, arcpakolásként, vagy akár tekercseléssel kombinálva az egész testre is.
Hidratáló hatással rendelkezik, segít megelőzni az izomrostok kilazulását, ezáltal pedig lassítja a bőr öregedési folyamatát. 

Iszapterápia

Az iszapterápia során a tengeri iszapból készült krémeket alkalmazzák a testre. Ezek az anyagok tengeri üledéket, elpusztult állatok és növények kis darabjait tartalmazzák, valamint nagy mennyiségű, magas koncentrációjú ásványi sókat.
A melegen felvitt anyagok átkerülnek a bőrünkbe és a szervezetünkbe, így fejtik ki jótékony hatásukat.

Hippokratész

Már az i.e. V. században élt híres orvos, Hippokratész is azt mondta, hogy „Egyedül a természet képes meggyógyítani a betegségeket.”
Ennek szellemében a nyugati orvoslás atyjának tekintett szakember az ízületi fájdalmak ellen a tengervízben való rendszeres fürdést javasolta. Ezzel a módszerrel gyógyította a lumbágót és a reuma okozta problémát is.

Kellemes gyógyulás

A tengervíz adta lehetőségek kihasználásának előnye nem csak az egyértelmű hatásosságban keresendő. Azon túl ugyanis, hogy a módszer számtalan problémát, betegséget gyógyít meg, nem elhanyagolható az az előnye sem, hogy közben a víz közelsége oldja a stresszt is.
Nem véletlen, hogy alvászavarokkal küzdő betegek különösen szeretik ezt a módszert alkalmazni. 

Szépség

A thalasso-terápia nem „csak” az egészségünket és a lelki egyensúlyunkat segít visszaszerezni és megőrizni, de nem elhanyagolható a szépségiparban bizonyított sikere sem.
Ma már számtalan algás pakolás garantálja azt, hogy arcunk és egész testünk minél tovább legyen szép és fiatal. Ezek alkalmazása egyszerre teszi egészségessé és széppé a bőrünket.

Babafürdetés

A tengervíz terápiát a babaápolásban, egészen pontosan a babafürdetésbe is átvették. Sokan ismerjük azt a videót, ami azonos néven futott, és azt mutatta be, hogy milyen élvezetes tud lenni egy fürdetés egy akár csak néhány napos csecsemő számára.
A módszer lényege itt nem feltétlenül a tengervíz, inkább a hullámok és a mozdulatok összehangolása.

Tegyünk egy próbát!

A tengervíz adta lehetőségek kihasználásának számtalan módja van, így mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt. A legjobb természetesen az, ha elutazunk egy tengerparti helyre, ahol megtaláljuk ezeket a szolgáltatásokat.
Nem kell azonban messzire mennünk, hiszen számtalan szépségszalonban is alkalmazzák a kezelések jó részét, sőt egy jól megválasztott kozmetikummal, arcpakolással is sokat tehetünk a szépségünkért. Közben persze ne felejtsük el a tengervízbe képzelni magunkat!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást