Divat / Fókuszban / Stílus

Télikabát alak szerint – Hozzád milyen fazonok illenek?

Télikabát alak szerint – Hozzád milyen fazonok illenek?

Homokóra alkat

Ha homokóra alkat vagy, a mellbőséged és a csípőbőséged nagyjából azonos, a derékvonalad pedig jól elkülönül. Ilyen alkattal egy strukturált télikabát lesz az, amiben a legjobban fogod érezni magad, ami szépen kiemeli a vonalaidat. A formátlan típusokban el fogsz veszni. Egy derékrész körül övvel meghúzott télikabát remek választás. Mindenképpen olyan kabátot válassz, ami a csípőd alatt ér véget, mert a csípő vonalában, vagy afölött elvágott kabátok szélesebbnek mutatják a csípődet és torzítják az összhatást.

1. budmil, 2. budmil, 3. budmil
(illusztráció: zlato/istockphoto.com)

Bien tipp: budmil oldalán most 10% kedvezményt kaphatsz a teljes árú télikabátokra, a BUDMIL10KABAT kuponkóddal.

Körte alkat

A körte alkatú nőknek a csípője határozottan szélesebb a mellbőségüknél. Ha ilyen az alkatod, keress olyan télikabátot, ami kiemeli a mellrészt és a vállakat, és nyújtja a lábat, ezzel elvonva a figyelmet a csípő területéről, hogy az alkatod inkább homokórára hajazzon. Ezt egy érdekes hajtókával, prémes gallérral vagy akár kétsoros gombolással is elérheted. Kerüld a rövid fazonokat, a térd alatt véget érő darabok viszont jól fognak állni.

1. budmil, 2. budmil, 3. budmil
(illusztráció: zlato/istockphoto.com)

Fordított háromszög

Ha ilyen a testalkatod, a vállaid szélesebbek a csípődnél, és lehet, hogy sportos, izmos vagy. Ennél a testtípusnál a test alsó és felső részének egyensúlyba hozása a kulcs. Kerüld a terjedelmes, nagy méretű vagy alaktalan kabátokat, amelyek a felső testedet szélesebbnek, a lábaidat viszont vékonyabbnak fogják mutatni.

Kerüld a nagy hajtókákat és széles rátéteket, keress egy A-vonalú, letisztult télikabátot, ami a csípődet körülölelve kicsit kerekebbnek, teltebbnek fogja mutatni azt.

1. budmil, 2. budmil, 3. H&M
(illusztráció: zlato/istockphoto.com)

Alma alkat

Ha alma alkatod van, a tested középső szekciója a legszélesebb, a lábaid pedig vékonyabbak. Számodra a legelőnyösebb egy olyan télikabát, ami elveszi a figyelmet a derekadról. Válassz egy laza fazont, ami a lábaidra vonzza a figyelmet. Ehhez természetesen fontos a megfelelő hossz is: a combok felső harmadánál véget érő fazon a legelőnyösebb, különösen, ha valamilyen fényes, selymes anyagból készült a télikabát, de a sportosabb hatásért egy steppelt bomber dzsekit is kipróbálhatsz.

1. budmil, 2. budmil, 3. budmil
(illusztráció: zlato/istockphoto.com)

Petite

Ha a termeted alacsony, vékony és törékeny, olyan télikabátot kell találnod, ami nem kelti azt a benyomást, hogy teljesen összenyom, nem veszel el benne. A rövid fazonú kabátok ideálisak, de egy vékony, törékeny nőn a klasszikus, hosszú gyapjú kabátok is jól mutatnak mindaddig, amíg megfelelő a szabásuk és szépen követik a vonalaidat.

Az egyszerű, egyenes vonalvezetés magasabbnak mutat.

Az öves télikabátok is működni fognak, mivel a szépen kiemelt derékvonal a lábakat is hosszabbnak mutatja. Ezzel az alkattal tehát az egészen rövid vagy az egészen hosszú fazonok közül érdemes választani, viszont jobb, ha kerülöd a pont térd alatt véget érő kabátokat, mert ezek optikailag kettévágva a lábat, alacsonyabbnak fognak mutatni.

1. budmil, 2. budmil, 3. H&M
(illusztráció: zlato/istockphoto.com)

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást