Téli és ünnepi sminkek az idei divat szerint

Téli és ünnepi sminkek az idei divat szerint

Címlap / Stílus / Arc / Téli és ünnepi sminkek az idei divat szerint

A szezonális sminkdivat az elmúlt időszak egyik legvibrálóbb és leginkább ünnepélyes megjelenését tartogatja mindazok számára, akik ebben is szeretnék követni az aktuális trendeket. Minden mennyiségben hódít az arany szemfestés és a vörös ajakfény, de ezeken felül is akadnak elbűvölő megoldások.

Hódít az arany

Már-már klasszikusnak számít az ünnepek alatt arany sminkkel borítani a szemeinket, és ezen a téren sok változást nem is tapasztalhatunk az idei trendben.

A legnagyobb divatmárkák kínálatában egytől egyig felbukkan ez a metálos ragyogás, ami gyakran az egész szemet beborítja.

Elkészítésénél választhatsz letisztult kivitelezést és némileg megbonyolított változatot is.

Ha a klasszikus vonalon maradnál, szemhéjadat fedd be arannyal, a szempillatöveket pedig árnyékold barna szemhéjceruza segítségével, amit gondosan satírozz el.

A modernebb arany szemsminknél a külső szemzugokat és a szemöldök alatti területet szürkével árnyékold, majd keretezd szemeidet fekete szemceruzával.

A trend szerint mindkét meghatározó sminkhez vérvörös rúzs dukál.

Smink: Chanel Tom Ford Holiday 2014

Határozott vonalak, arany ragyogás

Nem minden tervező szerint kell natúr arany szemfestéssel pompázniuk azoknak, akik követnék az idei divatot, és nem csupán a másik véglet, a rendkívül feltűnő szürke és fekete árnyékolás ötvözhető ezzel a meghatározó tónussal.

Az idei kínálatban találunk olyan arany szemsminket is, amit markáns tusvonallal emelhetünk ki, miközben helyenként natúr barnával finomíthatunk.

Az összképet kiegészíti az alsó szempillák tövét árnyékoló, vékony szemceruza vonal, ami segítségével karakánná tehetjük vonásainkat

Az ajkakról ennél a sminknél sem maradhat el a vörös ragyogás, úgy tűnik, az idei szezon egyik legmeghatározóbb és megbízhatóbb támpontja az elkövetkezendő időszakban továbbra is a feltűnő ajakfestés.

Smink: Bobbi Brown Scotch on the Rocks Holiday 2014 

Elbűvölő natúr

Amennyire feltűnő az arany smink, főleg, ha szürkével és feketével kerül megbolondításra, annyira visszafogott és szolid az aktuális hódító natúr kivitelezés.

Ezt a sminket ugyancsak könnyű igazán ünnepélyessé tenni, hiszen a hihetetlenül hosszú szempillák, a hibátlan arcbőr és a hangsúlyos ajakfestés az egyik legklasszikusabb sminknek bizonyul.

Az idei trend szerint ismét ildomos úgy rúzst választanunk, hogy az passzoljon a körmeink színéhez, ami egyáltalán nem lesz nehéz, hiszen a legtöbb divatmárka minden évben készül erre az eshetőségre.

A natúr smink mindezek mellett megköveteli a tökéletes és hibátlan alapozást, valamint a nagyon szolidan, gyakorlatilag a teljes feltűnést mellőző, vékony vonalon futó, sötétbarna szempillavonal árnyékolást.

Smink: Giorgio Armani Orient Excess Holiday 2014

Feltűnő füstös bronz

Ha az arany divatosnak bizonyul, akkor sok esetben nem mellőzhetjük a kínálatból sem a barnás, sem a bronzos árnyalatokat.

Az idei divat szerint meglehetősen furcsa módon is sminkelhetjük magunkat ezekkel a színekkel, több tervezőnél felbukkant a szemek karikássá tétele ezen árnyalatok felhasználásával.

Persze ha átlagos hétköznapon alkalmaznánk ezt a trendet, akkor nyilvánvalóan a füstös technikára kell gondolnunk, amit még véletlenül se vessünk be vastagon a szemeink alatt. 

A matt bronzos, barnás árnyalatokat az idei divat szerint szürkével érdemes ötvöznünk, rózsaszínnel pedig lágyíthatunk az összhatáson.

Ajkainkon az előbbi sminkeknél megszokott, feltűnő vörös mellett akár a halványrózsaszín is dominálhat.

Smink: Illamasqua Facets Holiday 2014

Örök klasszikus, a szürke

Nem csupán az idei ruhadivatban óriási sláger a szürke minden árnyalata, a smink világából sem hiányozhat ez a gyakorlatilag mindenkin tökéletesen mutató tónus.

A szürkét már korábban említettük az arany sminkek során, de önmagában is megállja a helyét, a megszokott füstös hatást felölelve.

Persze a slágerszín, az ünnepélyes arany ennek a sminknek is szerves részét képezi, ha nem is túlnyomó részt, de leheletnyi szerepet azért kapott. Segítségével ragyogóvá tehetjük a belső szemzugot, lágyíthatjuk az alsó szemhéj határozott sötétszürke vonalát.

A tökéletes végeredményhez hajszálvékony szemkontúrozás dukál, és lehetőleg széles ívben árnyékolt, egészen a szemöldök alsó részéig húzódó szemhéjárnyékolás.

A smink utolsó mozzanata a sötétvörös ajakkontúrozás, ami az idei divat szerint egyáltalán nem minősül túlzásnak.

Smink: Dior Golden Shock Holiday 2014

A nyerő sötétbarna

Az előző smink is meglehetősen vadócnak, feltűnőnek bizonyul, hát még a következő, sötétbarnára alapozó, igen határozott kivitelezés.

Ez a smink sokkal inkább megfelel az év utolsó nagy bulijára, mint karácsonyra, de aki magáénak érzi a fiatalos stílust, az természetesen ne fogja vissza magát.

A szemfestési technika a divat szerint nem csupán sötétbarnában, hanem szürkében is kivitelezhető, értelemszerűen azt kell választani, ami a bőrünkhöz, hajszínünkhöz jobban passzol. 

A cicás smink alapját a széles ívben meghúzott, fokozatosan vékonyodó, sötétbarna szemhéjárnyékolás határozza meg, amit a belső szemzug környékén bronzos ragyogással tehetünk hangsúlyossá.

Szemkontúrozás után jöhet az ajakfestés, aminek jelen esetben erőteljesnek, vad pinknek kell lennie.

Smink: YSL Wildly Gold Holiday 2014

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást