Üde téli szemsmink, amit te is elkészíthetsz

Üde téli szemsmink, amit te is elkészíthetsz

Címlap / Stílus / Arc / Üde téli szemsmink, amit te is elkészíthetsz

Az erős, feltűnő ünnepi sminkek után jól esik egy kicsit visszafogottabb, letisztultabb külsőben tölteni a napokat. Egy friss, üde, egyszerre jeges és meleg hatású sminket hoztam most nektek, ami annak ellenére, hogy télies hangulatú, nem varázsol minket rögtön jégkirálynővé. Elkészítése nagyon egyszerű, próbáljátok ki bátran!

Alapozás és fehér

A szemhéjunkat szokás szerint fedjük be szemhéjalapozóval, hogy egész nap tartós maradjon a sminkünk.A szemhéjunk belső 1/3-ára és a belső szemzugba vigyünk fel egy fehér alapot. A legjobb egy puha, fehér ceruza, mint például a NYX Jumbo Eye Pencil Milk színben.
Az ujjbegyünkkel vagy egy tömör ecsettel dolgozzuk el a fehéret a bőrünkön. Vigyünk fel a festékből az alsó vízvonalra is.

Mélyebb árnyalat

A mozgó szemhéj külső felére és a mélyítő vonalba egy meleg, közepesen sötétbarna árnyalatot válasszunk.
A szín kövesse végig a szemöldökünk vonalát a külső sarkától egészen befelé. Én a MAC Corduroy szemhéjpúderét használtam.

Gyöngyházas szemhéjpúder

A korábban felvitt fehér alapra most egy enyhén gyöngyházas, fehéres-bézses szemhéjpúder kerül, ami itt az Urban Decay Virginje volt. A szemhéj közepén ügyeljünk rá, hogy a barnával kellően összedolgozzuk.
A szemöldökünk alá vigyünk fel egy bőrünknél egy-két árnyalattal világosabb matt festéket, amivel eldolgozzuk a barna szín széleit.

Fekete kontúr

A cicás külső érdekében a szemhéjunknak csak a külső felét kontúrozzuk feketével, a fehér részre ne menjünk rá. A vonalat precízen és óvatosan kell húzni, mert ha túl vastagon indul a szemhéj közepén, az természetellenes hatást kelthet.
Mindenképp ceruzát használjunk, de jól hegyezzük ki előtte! Nekem az ADEN fekete kontúrceruzája remekül bevált erre a célra.

Füstösítsük a vonalat

Egy kicsit puhítsuk a vonal szélét vattapálcikával vagy – amennyiben van – a ceruza végén található szivaccsal. A smink finomságát most nem akarjuk megtörni egy éles vonallal.

Szempillaspirál

Jöhet a spirálozás! Ezzel is rádobhatunk a cicás hatásra, ha a szemhéj külső felén lévő pillákon többször megyünk át a kefével.

Arc és ajkak

Az arcunkat és az ajkainkat is hagyjuk természetesen, hogy megtartsuk a smink üde, friss hatását.
A szájra ajakápolót vagy az ajkak színéhez közel álló, csillámmentes szájfényt ajánlok, az arcra pedig egy kevés bronzosítót vagy visszafogott, természetes rózsaszínes-barackos pirosítót.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!