Így teheted feledhetetlenné a kisbabád első karácsonyát

Így teheted feledhetetlenné a kisbabád első karácsonyát

Címlap / Életmód / Család / Így teheted feledhetetlenné a kisbabád első karácsonyát

Nézz szembe a ténnyel: holtfáradtnak érzed magad a frissen megtapasztalt vagy újból átélt kismama-szerepben, ráadásul valószínű, hogy az apróság az egész karácsonyi cécóból nem is fog emlékezni semmire. Mégis léteznek olyan apró trükkök, amivel a család és a barátok számára feledhetetlenné teheted az ünnepet.

Cuki fotók

A tengerentúli trendet követve megteheted, hogy a bébit egy hivatásos télapó karjaiban fotóztatod le, karácsonyfás háttérrel.

Noha ez a szokás nagyon aranyos, évről évre cseperedést mutató sorozatot eredményezhet, nálunk ellenérzést válthat ki a hagyományoknak való ellentmondás – mivel Magyarországon elvileg a Jézuska hozza az ajándékokat és a fát.

Télapó ide vagy oda, karácsonyi babafotót akár otthon vagy műtermi körülmények között is kreál(tat)hatsz, lehetőleg hasonló szögből és beállással.

Akár te magad is szerepelhetsz rajta, hiszen a lényeg a változás nyomon követése, melynek részese vagy.

Egyedi díszek

Készíts olyan díszt, ami világgá kürtöli a gólyahírt!

A csöppség kéz- vagy lábnyomát gipszbe öntve például bárhová passzoló dekorációt állíthatsz össze, a neten pedig rengeteg inspirációt találsz a „baby footprint decor” kulcsszavakra keresve.

A babás dísz előnye, hogy a csemete növekedésével maga is bekapcsolódhat az elkészítésbe, így évről évre gyarapodik majd a saját gyártmányú karácsonyi tárgyak száma – és valószínű, hogy minden esztendőhöz kapcsolódik egy családi anekdota, mely kedves témául szolgál az ünnepi összejöveteleken.

Dekor zoknik

Az angolszász szokáskultúrában a Télapó szenteste éjjelén apró játékokat és édességet tesz a kandallóra szegezett zokniba – nagyjából úgy, mint a mi Mikulásunk december 6-án virradóra a fényesre suvickolt csizmába.

A karácsonyi zoknikat akár saját kezűleg is elkészítheted, ráadásul kandalló híján gyakorlatilag bárhová kiteheted őket, hogy az ünnepi dekoráció részei legyenek.

Mivel a lábravalók száma megegyezik a családtagokéval, jó érzés lehet rápillantani, hogy immáron eggyel többen várjátok a karácsonyi varázslatot.

A minőségi anyagból gyártott zokni pedig hosszú éveken át elkísérheti a kicsit, aki nemsokára már kitörő örömmel fogja várni, hogy a Télapó, a Jézuska vagy az általatok „illetékesnek tartott személy” beletegyen valamit.

Karácsonyi pizsama

Valld be, hogy már a várandósságod előtt belezúgtál egy kicsit a babaruhákba!

A legtöbb nő életében van egy olyan szakasz, amikor még nincs csemetéje, de már kedvtelve szemléli az aprócska, remekbe szabott darabokat.

Lehet, hogy a bébinek még tökmindegy, mi van rajta, te azonban nyugodtan örvendeztesd meg magadat és a családot azzal, hogy cuki és stílusos „outfitbe” bújtatod az utódodat!

A ruhadarab valószínűleg csak pár hétig passzol majd méretben a lurkóra, ám a miniatűr anyagra és az akkor készült fotókra pillantva az első karácsony örök emlék marad.

Fadíszítési hagyomány

Noha nemrégiben még nyilvánvaló volt, hogy szenteste jön el a karácsonyfa feldíszítésének ideje, a kultúrák keveredésével egyre többen engednek a nemzetközi trendeknek.

Vannak olyan családok, ahol már december elején áll a fa, míg máshol a szülők csak 25-én virradóra készülnek el a munkálatokkal, az angolszász karácsony reggeli meglepetés-tradíciót választva.

Mindegy, melyik formát tartod szimpatikusnak: a lényeg, hogy találjatok ki otthon egy rendszert, ami mindannyiótoknak örömet szerez, és tartható lesz a pici mesevilág-éveiben.

Akadnak, akik már a legkisebbekkel is együtt díszítik a fát, míg máshol a tininek is csak készen szabad meglátnia a műremeket.

A lehetőségek tárháza végtelen!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást