Mit tegyél, ha az imádott férfit utálja a családod?

Mit tegyél, ha az imádott férfit utálja a családod?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Mit tegyél, ha az imádott férfit utálja a családod?

Nem mindenkinek adatik meg az az idilli kép, amikor a partnert rajongás fogadja a közvetlen családi és baráti környezetben. A nehézségek ellenére a szerelem ritkán múlik, és gyakran inkább a családunk, semmint újdonsült kedvesünk ellen fordulunk.

Kinek a véleménye számít?

Először is ezt a legfontosabb tisztázni. Bár az is igaz, hogy ha fülig szerelmes vagy, minden bizonnyal a legkevésbé sem érdekel, hogy mit gondolnak rólad, egyesek túlságosan is adnak környezetünk véleményére. Ilyen fontos érzelmi, és az akár az egész életre kiható kérdésben viszont legfeljebb csak a szűk családi, és a legjobb baráti intésekre szabad adnod, senki más rosszallása nem számít. Kizárólag a közvetlen szeretteink ismernek minket annyira, hogy meg tudják ítélni, az adott partner mennyire passzol hozzánk hosszú távon, esetleg a kialakuló kapcsolat a fejlődésünket támogatja, esetleg éppen korlátoz majd bennünket mindenben.

És ha csak féltékenyek?

Vannak olyan álbarátok, akik feléd a legjobb arcukat mutatják, de a valóságban sokkal inkább irigyek a boldogságodra és ezért akarnak lebeszélni a kapcsolatról. Az ilyen „barátokra” az is jellemző, hogy folyton az élet negatív oldalát nézik, a legkisebb probléma esetén is feladják a küzdelmet és téged is azonnal szakításra sarkallnak, amint az első hangos szó elhagyja a szádat a kapcsolatodat illetően. Az ő véleményükre természetesen egyáltalán nem kell adnod, sőt, az lenne a legjobb, ha teljesen megszakítanál velük minden kapcsolatot, hiszen ők nem a javadat akarják, hanem azt, hogy megragadj azon a szinten, amin ők is időznek.

Mi van, ha igazuk van?

Akadhat persze olyan helyzet is, amikor a család kívülállóként sokkal jobban látja a dolgok lefolyását, mint te a rózsaszín szemüvegeden keresztül. Ez sajnos a legtöbbször csak utólag derül ki, amikor már megütötted a bokádat, de ha az összes, számodra nagyon is fontos személy azt mondja, hogy valami nem oké a kedveseddel, akkor érdemes elgondolkodnod a lehetőségeken.

Ha megbízható személyekről van szó, akkor ők minden bizonnyal a legjobbat akarják neked, hiszen féltenek, szeretnek, fontos vagy számukra. Ilyenkor valószínűleg sokkal fontosabb nekik a te testi-lelki épséged, mint az, hogy szimpatikus-e az adott egyén, avagy sem.

Ismertesd össze őket!

A legjobb lépés az ilyen jellegű nézeteltéréseknél, ha megpróbálod összeismertetni a feleket egymással. Talán távolról, hallott történetek mesélése alapján egyáltalán nem olyan szimpatikus a kedvesed, mint személyesen. Ha te egy egészen másik oldalát ismered, mint a többi ember, akkor ezt a szeretnivaló énjét célszerű a te családodnak is megmutatnod, így minden bizonnyal könnyebben megbarátkoznak majd az új családtaggal és a kialakuló helyzettel egyaránt.

Ha semmi sem alakul jól

Minden igyekezeted ellenére is alakulhat úgy a dolog, hogy a családod egyenesen elzárkózik mindenféle kapcsolattartástól, a legrosszabb esetben pedig úgy próbálnak hatni rád, hogy téged is kizárnak az életükből. Ez nyilvánvalóan nem megoldás, hiszen így csak elkendőzitek a problémát, éveken át halogatjátok a kiút megkeresését.
Sajnos nem egy családi kötelék ment már rá a gyermek párválasztására, ám ennek soha nem lenne szabad megtörténnie. A családnak és a barátoknak is el kell fogadnia az egyén választását, hiszen mindenki maga tudja, mi teszi boldoggá, és az is tény, hogy mindenki csak a saját hibájából tanul. Ha ilyen helyzetbe kényszerítenek, próbálj meg továbbra is emberséges és nyitott maradni, legyél te az okosabb, aki igyekszik felülkerekedni ezen az elavult felfogáson!

Az idő mindenre gyógyír

Sovány vigasz, de tényleg igaz, hogy az idő szinte mindenre gyógyír. Persze a sebek nem tűnnek el, de a hegek halványulnak, és ha a családod, barátaid is látják, hogy éveken át kitartotok egymás mellett, akár családot is alapítottatok már, akkor minden bizonnyal megenyhülnek, hiszen rájönnek, hogy tévedtek.
Ellenkező esetben viszont, ha beigazolódik a gyanújuk, nagyon-nagyon fontos, hogy ne ragadj meg dacból egy szörnyű kapcsolatban! Sokkal jobb fejet hajtva hazatérni és bocsánatot kérni, amiért nem adtál nekik igazat, mint éveken, vagy egy életen át szenvedni egyetlen egy hiba miatt.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást