Ezt tedd, hogy ne olvadjon le rólad a smink ezen a nyáron

Ezt tedd, hogy ne olvadjon le rólad a smink ezen a nyáron

Címlap / Stílus / Arc / Ezt tedd, hogy ne olvadjon le rólad a smink ezen a nyáron

Kezdd az alapokkal!

Lisa Potter-Dixon sminkmester, két nagy sikerű szépségkönyv szerzője és a Life and Lipstick podcast egyik házigazdája szerint a jó nyári smink a megfelelő előkészítéssel és a jó primerrel kezdődik.

Azt tanácsolja, hogy első lépésben a megtisztított bőrre vigyél fel valami könnyed hidratálót, mert ez segít a sminknek megülni és tartósnak maradni.

Ami a primert illeti, azt tanácsolja, válassz valami olyat, ami könnyed, de mattító hatású, és meggátolja a fölösleges olajok, zsírok termelődését, így nem fog a sminked elfolyni vagy idő előtt kellemetlenül csillogni.

 

Vízálló alapozó

Rachel O’Donnel, a MAC sminkmestere szerint ha az olajokat már megreguláztad a primereddel, jöhet egy vízálló alapozó, ami nem csak az izzadtságnak, de a levegő páratartalmának is ellenáll.

Jó alternatíva lehet egy színezett fényvédő krém vagy egy könnyed CC is.

A tökéletes hatásért és a tartós eredményért a sminkmesterek azt javasolják, hogy az alapozót vagy színezett krémet egy nedves beauty blenderrel vidd fel a bőrödre, hogy tökéletesen bele tudd dolgozni, és biztosan a helyén maradjon.

 

Vízálló mindenből

Nem meglepő, hogy a pandaszemek elkerülése érdekében a sminkmesterek mindenképpen egy vízálló szempillaspirál használatát javasolják, de Potter-Dixon szerint jobban jársz, ha vízálló sminktermék kerül a szemöldöködre és az ajkaidra is, mert az izzadás és a levegő páratartalma egyébként könnyen elintézheti, hogy a sminked mindenhol legyen az arcodon, csak ott nem, ahová eredetileg szántad.

 

Felejtsd el a púdereket!

Mivel ha nedvességgel érintkeznek, a púder állagú sminkek hajlamosak lehetnek töredezni vagy csomóssá válni, a sminkmesterek azt javasolják, hogy válassz inkább krémes vagy zselés állagú termékeket.

Nem is kell feltétlenül mindenből beszerezned egyet, vannak multifunkciós krémek, amiket a szemhéjadon, az ajkaidon és az orcádon is használhatsz.

 

Fixáld!

Ha tudod, hogy egész nap a forróságban leszel, vagy sokat fogsz szaladgálni és nem akarsz a sminked igazgatásával, korrigálásával törődni, akkor egy jó sminkfixáló permet lehet a válasz az imáidra.

Válassz a bőrtípusodnak megfelelő permetet, ami egyszerre hidratálja a szomjas bőrt, felfrissít és segít, hogy a sminked a helyén maradjon vagy új életre keljen.

Ha elkészült a makeupod, várj, amíg minden megszárad, majd tartsd a permetet körülbelül 30 centiméterre az arcodtól, és permetezz vele néhányszor. A szemedet tartsd csukva, de ne szorítsd össze, mert így a körülötte lévő kis ráncokban meg fog ülni a festék.

Nap közben, ha úgy érzed, hogy egy kis felfrissülésre van szükséged, igény szerint ismételd meg a műveletet: nem csak a bőrödet fogod frissebbnek érezni, de a sminked is tovább marad olyan, mintha csak most tetted volna fel.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást