5 táskafazon, amit érdemes beszerezned az idei szezonra

5 táskafazon, amit érdemes beszerezned az idei szezonra

Címlap / Stílus / Divat / 5 táskafazon, amit érdemes beszerezned az idei szezonra

Egy izgalmas táska mindig remek választás az öltözékedet illetően – nem érdemes félvállról venned, milyen darabok bújnak meg a gardróbod mélyén. Az idén szerencsére meglehetősen széles skáláról válogathatsz, ha szeretnéd bővíteni a meglevő készletedet: az óriási és feltűnő fazonokon túl a szabályos formájú, ám apró táskákig mindent megtalálsz a kínálatban.

1. Mint egy bevásárlótáska

Egyszerre imádom, és utálom az óriási táskákat: imádom, hogy mindent elnyelnek, óriási mennyiségű holmit tudok beléjük préselni, viszont utálom, hogy sosem találom azt, amire éppen szükségem lenne. Ami viszont a divatot illeti, idén egész biztosan nem kell nélkülöznünk ezeket a túlméretezett, fazonuknál és gyakran díszítésüknél fogva is bevásárlótáskára emlékeztető darabokat.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ezek most olyan irányt képviselnek a divatban, amit aligha tudnak megkerülni a trendek szerelmesei. Szerencsére azonban akkor sem kell elkeseredned, ha inkább azokra a táskákra szavazol, amik ugyan méretüket tekintve jelentősek, inkább kifinomultabbak, nőiesebbek. Az idei szezon egyik legjobb választásának tűnik a párna ihlette táska. Ezek hasonlóan nagyok, mint a bevásárlótáska-fazonok, azonban pihe-puhák, izgalmasak és többségükben kifejezetten nőiesek, a csinos viselethez illenek igazán.

2. Aprócska darabok

A méretes táskákat kedvelők egyértelműen találnak kedvükre valót az idei kínálatban, de mi a helyzet azokkal, akik inkább a kisebb változatokat preferálják? Nekik sem kell aggódniuk, ugyanis a kisebb táskákat illetően talán még szélesebb a paletta. Számos fazon, forma, anyag és szín – ez jellemzi az idei kínálatot!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A díszítést tekintve a strasszok, a lakatok hódítanak, de mérettől függetlenül népszerűek az állatminták, a fodrok, az anyagában nyomott táskák, a prémek, az irhák és említésre méltóak a rojtok, amik még sem mentek a divatból, most újra kifutóra kerültek. 

3. Orvosi táskára emlékeztető fazonok

Számos tervező dobott piacra olyan táskákat, amik sokszor megtévesztésig hasonlítanak az orvosi rendelőben látott változatokra. Az aprócska fülek, az általánosan szögletes formák és a sötét színek egytől-egyig erre emlékeztetnek minket, így ezek a táskák inkább a hivatalos megjelenéshez, alkalomhoz igazodtak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az apró fülek egyébként sok helyen felbukkantak, gyakran bőröndszerű látvány kölcsönözve a kézitáskáknak. Ezeken a darabokon már nem is kapott helyett a vállra akasztható pánt, sokkal lényegesebb a hangsúlyos fülrész, ami egyébként gyakran annyira apró átmérőjű, hogy csak és kizárólag kézben lehet hordani.

4. Különleges formák

Már-már formátlannak mondhatunk néhány táskafazont, annyira amorf, amőbaszerű megjelenést kölcsönöztek nekik a tervezők. Persze ezek vajmi kis eséllyel kerülnek ki nagyobb arányban az utcára, gyakran inkább megmaradnak a kifutók világában.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

De mi a helyzet a többi formával, azokkal, amik számunkra is elérhetőek lesznek? A klasszikusokon túl kiemelésre méltó a kocka: ez a forma már néhány éve felbukkant a kifutón és most úgy tűnik, a boltokban is helyet kap majd. Ám nem csak a kocka az, ami különféle színekben és méretekben képviseltette magát – ott van még népszerű alternatívaként a kör, valamint a félkör.

5. Figyelemfelkeltő minták

Az idei táskák talán nem olyan kiemelkedően izgalmasak, vagy éppen változatosak, mint a korábbi években, ellenben a minták, amikkel gazdagították őket, annál feltűnőbbek. A ruhákon és a táskákon is egyaránt hódít a korábban is említett állatminta – a leopárdminta nagyon népszerű, de hozzá csatlakozik a kígyó- és a krokodilbőrszerű anyagnyomás.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Hasonlóan megjelent a ruhákon és a kiegészítőkön a tyúklábminta, a kockás anyagok és a patchworkre emlékeztető összeillesztések. Az ilyen és az ehhez hasonló táskákkal egyedivé teheted a megjelenésedet és remekül kiegészítheted a szezonálisan összeválogatott, mintás ruhadarabjaidat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást