Párkapcsolat / Szerelem

Tanulj meg elfogadni és meglátod, egyből eltalál Ámor nyila

Tanulj meg elfogadni és meglátod, egyből eltalál Ámor nyila

Sokszor mondják, hogy az élet nem azt adja, amire vágysz, hanem azt, amire szükséged van. Ebben azért van némi igazság, ugye?! Érthető, hogy elkeseredett vagy, ha úgy érzed, te már készen állsz a szerelemre, viszont valahogy mégsem jön. Tedd fel magadnak a kérdést: talán nem tudok elfogadni?

Mi a szerepe a szerelemben?

Az elfogadás mindennek az alapja, a teljes belenyugvás állapota. Fogadod, ami jön, méghozzá mindenféle elvárás nélkül.

Ha még nem talált rád a szerelem, akkor különösen nagy szerepet kell kapnia az életedben, mert ezáltal tudod bevonzani azt a férfit, aki tökéletesen passzolni fog hozzád.

Külön kiemelnénk, hogy direkt nem azt írtuk, hogy „akire vágysz”, mivel nem biztos, hogy a vágyaid egyeznek a szükségleteiddel, márpedig az élet a legjobbat akarja neked.

Vagyis bíznod kell abban, hogy a sors jobban tudja, hogy mire van szükséged.

Szingli vagyok…na és???

Törődj bele jelenlegi állapotodba, vagy úgy is mondhatnánk, hogy fogadd el a szingliségedet. Manapság a szingliket furcsa lényeknek tartják, akiket csak sajnálni lehet, de miért is? Inkább összejönnél valakivel csak azért, hogy elmondhasd, te már nem a szinglik táborát erősíted?

Nem kell senkinek sem bizonyítanod magadon kívül, viszont tudjuk, hogy nagy a nyomás rajtad.

Ha nem akarsz most kapcsolatba bonyolódni, akkor koncentrálj csak magadra, viszont, ha már készen állsz egy másik ember befogadására, akkor először is el kell fogadnod a tényt, hogy most bizony egyedül vagy.

Sőt, az is lehet, hogy még hosszú hónapokig így lesz. Ne áldozd arra a mindennapjaidat, hogy ezen sopánkodj, mert így évek telhetnek el észrevétlenül.

Mikor elengeded a kényszert, ellazul minden és váratlan meglepetésben lesz részed.

Nincs több elvárás

Régen rossz ideálokat kergetni, mert úgysem léteznek.

Ideje hús-vér férfiakra helyezned a figyelmedet és meglátni mindenkiben az értékes dolgokat.

Csak a tisztázás kedvéért, nem kell olyan pasi mellett lehorgonyoznod, aki iránt semmiféle vonzalmat nem érzel, de, ha megismersz egy olyan személyt, aki teljesen elvarázsol, viszont nem egyezik az általad megálmodott pasival, akkor nagy butaság lenne emiatt elszalasztanod.

Inkább fogadd el, hogy senki sem tökéletes, viszont melletted azzá válhat.

Ne görcsölj rá!

Bár nem szeretjük a közhelyeket, azért nem hiába épültek be az életünkbe. Ilyen a: „Mikor a legkevésbé számítasz rá, majd akkor toppan be az életedbe”, de mondjon bárki bármit, ez így igaz.

Hogy miért?

Amikor rágörcsölsz valamire, akkor az megakadályozza a dolgok folyamatos áramlását és mindent elrontasz vele. Vegyünk egy másik példát, a fogyást.

Mikor naponta háromszor állsz mérlegre és nem látsz változást, akkor csalódott és dühös leszel, amivel csökkenni fog a motivációd, nem érted, hogy miért nem fogysz napi tíz kilót, mikor te mindent megteszel.

Mikor pedig elengeded ezt a kényszerességet, azt veszed észre, hogy a kilók újra megindulnak lefelé.

Na, a szerelemben is ez a helyzet. Addig nem jön, amíg görcsösen akarod és még azt is megtervezed, hogy hol találkozol majd az igazival. Élj úgy, hogy élvezd az életed és erre fog majd valaki rákapcsolódni.

Tudd, hogy valahol csak rád vár!

Ezt talán a legnehezebb elfogadni. Van valaki, aki csak rád vár, viszont azt sem tudod, hogy ki ő, mit csinál, hogy néz ki. Abban sem vagy biztos, hogy egyáltalán létezik.

De fontos bíznod abban, hogy valahol vár rád a szőke, vagy barna herceged.

Meg kell tanulnod a türelmet, még akkor is, ha már régóta vársz. Fogadd el, hogy ez egy lecke, amiből csak úgy vizsgázhatsz jelesre, ha megtanulsz elfogadni.

Ez nem kis feladat, viszont, amint megtanulod a lényegét, hirtelen tonnás súly esik majd le a válladról és kisvártatva megkapod azt, amire annyira vártál.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást