Tanuld el a sérthetetlenség művészetét egy nyugodtabb életért

Tanuld el a sérthetetlenség művészetét egy nyugodtabb életért

Címlap / Életmód / Egészség / Tanuld el a sérthetetlenség művészetét egy nyugodtabb életért

Életed során számtalan kritika és sértés ér és egyedül csak az számít, hogy ezeket hogyan reagálod le. Bosszút állhatsz, vagy mély önsajnálatba süllyedhetsz, de ezek semmit nem oldanak meg, csak még rosszabb állapotba kerülsz. A csoda ott kezdődik, amikor már nem veszed fel mások negatív véleményeit.

Ki az, aki igazán számít?

Őszintén nem lehet, hogy túl sok ember véleményére adsz? Olyanokéra, akik soha nem akartak neked jót és akkor érezték jól magukat, ha látták, hogy hatnak rád a rossz szavak.

Ezek az emberek ebből táplálkoznak, így folyton az lesz a céljuk, hogy elhitessék veled, kevés vagy. Azok szavait pedig meg sem hallod, akik dicsérnek és ösztönöznek, mondván, hogy ők elfogultak.

Persze benne van a pakliban, de ez olyan nagy baj lenne? Inkább ezt kellene észrevenned, mert ezek az emberek igazán szeretnek és csak jót akarnak neked.

„Kit érdekel” életkedv

Volt már olyan érzésed, hogy az egyik kollégád, akit egyáltalán nem kedvelsz, beszólt neked, te pedig legszívesebben megölelted volna, hogy megmutasd, te a gyűlöletre szeretettel válaszolsz?

Ez persze nem azt jelenti, hogy hagyod, hogy mások lábtörlőnek használjanak, csupán annyira összhangban vagy magaddal, hogy nem érdekel ki milyen negatív kritikával illetett éppen.

Sok ember csak azért teszi ezt, mert nincs rendben az élete és abban van az egyetlen öröme, ha másokat bánthat, de a legnagyobb fegyver ellenük, ha azt mondod: „Kit érdekel, az élet csodálatos!

A reakciód számít

Az a legfontosabb, hogy hogyan reagálsz abban a helyzetben, mikor valaki megpróbál megbántani.

Természetes emberi reakció a védekezés, így hajlamos lehetsz ugyan azt adni, mint, amit kapsz, de legközelebb alkalmazd azt a taktikát, hogy szépen meghallgatod a másik fél véleményét, majd megköszönöd, hogy megosztotta veled álláspontját és továbbmész, folytatod a napodat.

Előbb-utóbb nem fog a negatívumával traktálni, mert látja, hogy nálad semmire nem megy vele.

Csak a te véleményed számít

A baj nem azzal van, ha mások sértegetnek, hanem azzal, amikor már te is elhiszed azt, amit rólad állítanak.

Például mondhatják a kollégáid, hogy alkalmatlan van az adott munkára, de az az ő véleményük.

Mégis ki tudja a legjobban, hogy mire vagy képes? Egyedül TE! Így ne hidd el, ha valaki azt mondja, nem vagy képes rá, sőt ez inkább inspiráljon arra, hogy megmutasd nekik, mi minden van még benned.

Egész életed során csak az fog számítani, hogy te mit hiszel el magadról, pontosan ezért soha ne hidd el másoknak, amit mondanak rólad, még a családodnak se!

Reméljük, most már tudod, hogy ki az az egy, akinek számít a véleménye.

A szeretteid esetében

Persze néha megbántanak a családtagjaid és te is megbántod őket, de sajnos ez elkerülhetetlen, ha valakivel szoros kapcsolatot ápolsz.

Fontos tudnod, hogy bár a szeretteidről van szó, néha velük szemben is alkalmaznod kell a sérthetetlenség művészetét, mert sokszor azokat bántjuk a leginkább, akiket a legjobban szeretünk. Ha a szüleidnek nem tetszik az életstílusod, akkor ahelyett, hogy egyből felkapnád vizet, inkább hallgasd végig őket és könyveld el magadban úgy, hogy egyszerűen csak másképp látjátok a dolgokat.

Tudod, hogy jót akarnak neked, de a te feladatod az, hogy tapasztalj, még, ha hibák árán is. Fogadd el a véleményüket és éld úgy az életedet, ahogy te szeretnéd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást