Hogyan szereted magad? Válaszd ki, melyik a TE szeretetnyelved

Hogyan szereted magad? Válaszd ki, melyik a TE szeretetnyelved

Címlap / Életmód / Lélek / Hogyan szereted magad? Válaszd ki, melyik a TE szeretetnyelved

Sokszor csak arra koncentrálunk, hogy a kapcsolatainkban a legtöbbet tudjuk nyújtani, és hogy annyit kapjunk, amennyi nekünk jó – de mi a helyzet az önmagunkkal való kapcsolattal?

Nem szabad elhanyagolni saját magunk szeretetét sem, hiszen valójában egyetlen ember van, akivel egész életünkben össze vagyunk zárva… Ezért olyan fontos, hogy megtaláld, hogyan tudod a legjobban szeretni saját magadat – és ehhez előveheted az ismert szeretetnyelveket is.

Az alábbiakban felsoroljuk az öt szeretetnyelvet, és azt, hogy ezek tudatában hogyan tudod a legjobban kényeztetni és jutalmazni magadat – te pedig döntsd el, hogy melyik illik hozzád a leginkább!

Elismerő szavak

Minden nap dicsérd magad, hiszen ha egy párkapcsolatban nagyon fontos számodra az elismerő szavak megléte, akkor magaddal se bánj rosszabbul.

Az agyadat egy idő után át tudod programozni arra, hogy pozitívabban gondolkodjon saját magáról, ha minden nap tudatosítod magadban, miben vagy jó, és miért vagy értékes.

Akár még naplót is írhatsz arról, hogy milyen jó tulajdonságaid vannak, miben szeretnél lehetőség szerint változtatni, és mi az, amire nap mint nap büszke vagy. Próbáld meg kizárni a kritikus hangot legbelül, és csak a jóra figyelni!

Szívességek

Törődj a testeddel ugyanúgy, mint a lelkeddel: főzz magadnak tápláló, egészséges ételeket, vagy menj el egy étterembe, és jutalmazd meg magad egy finom vacsorával. Kényeztesd magad mindenféle wellness szolgáltatással, otthoni arcmaszkkal, kozmetikussal, sminkessel – amit éppen jónak látsz, és amiről tudod, hogy szeretni fogod. Az is segíthet, ha a környezetedet rendbe teszed: egy tiszta és rendezett szobától vagy munkaasztaltól a kreativitásod is virágozni fog.

Ajándékozás

Mi sem egyszerűbb ennél – lepd meg magad apró ajándékokkal, még akkor is, ha éppen kicsit meg kell húznod a nadrágszíjat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ide tartozik egy szép bizsu vagy egyszerűen egy tábla csoki is estére – bármi, amitől jobban érzed magad, és amitől egy kicsit felderül a hangulatod. Nem feltétlenül kell azonban tárgyi dolgokra gondolni: egy utazás ugyanolyan ajándék lehet, ahogy az is, ha meglátogatsz egy számodra kedves személyt.

Minőségi idő

A rohanó világban hajlamosak vagyunk pont saját magunktól sajnálni az időt, pedig nem kellene – néha érdemes megállni, és olyan dolgokat is csinálni, amiket egészen egyszerűen csak élvezünk.

Az első és legfontosabb az, hogy pihend ki magad! Aztán szánj időt a kedvenc időtöltéseidre és hobbijaidra, hogy ne csak a rohanásból álljon minden egyes napod. Az is jó ötlet, ha minden nap tíz percre leülsz egy kicsit, és csak befelé figyelsz, meditálsz, relaxálsz, esetleg jógázol.

Testi érintés

Bármi olyannal kényeztetheted magad, amit a bőrödön érzel: egy forró fürdőtől biztosan ellazulsz, vagy írasd be magad egy masszázsra, ahol kigyúrják az izmaidból a csomókat. Minden nap nyújtsd le egy kicsit az izmaidat, vegyél masszírozóhengert, és használd minél gyakrabban. Menj el egy wellnesshétvégére, vagy rendezz magadnak otthon egy lazító délutánt fürdővel, pedikűrrel, manikűrrel, arc- és hajpakolással.

Kép forrása: mjth/Depositphotos.com

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!