Szerelem / Szex

5 tabu a hálószobában, amire nemet kell mondanod

Védekezés nélkül

Ha csak egyéjszakás kalandról van szó, akkor semmilyen körülmények között ne egyezz bele a védekezés nélküli együttlétbe. Mindegy, mennyire ígéri a másik, hogy vigyázni fog, egyrészt eléggé óvatos senki nem lehet, másrészt a megszakításos közösülés a nemi fertőzések ellen sem jelent védelmet.

Még akkor is, ha tartós kapcsolatban éltek, csak akkor érdemes elhagyni az óvszert, ha egészen biztosak lehettek abban, hogy a másik nemcsak hűséges, de egészséges is, teljesen védekezés nélkül pedig csak akkor legyetek együtt, ha már megbeszéltétek, hogy az sem jelent gondot, ha érkezik a baba.

Bármi, amit nem akarsz

Egy kis újdonság felpezsdítheti a szexuális életeteket, és még az is lehet, hogy valami, ami elsőre nem tetszik, menet közben számodra is izgalmassá válik.

Azonban, ha valamit egyáltalán nem akarsz kipróbálni, zsigerileg taszít, vagy kellemetlennek találsz, akkor nyugodtan mondj rá nemet, bármilyen, látszólag apró, vagy „elfogadott” dologról van is szó.

Ha pedig úgy döntesz, hogy adsz egy esélyt a párod kérésének, menet közben azonban mégis kiderül, hogy ez nem a te világod, nyugodtan szólj, hogy álljatok meg. Számtalan módja van, hogy úgy szerezzetek örömet egymásnak, ahogyan az mindkettőtöknek jólesik.

Szex, amihez nincs kedved

Csak azért, mert kapcsolatban éltek, vagy mert korábban már lefeküdtetek egymással, még nem jelenti, hogy bármelyikőtöknek is kötelessége lenne, hogy megismételje az aktust, amikor csak a másiknak kedve van hozzá. Ha nincs kedved a dologhoz, finoman, de határozottan mondj nemet.

Statisztikai adatok szerint a nemi erőszakok, szexuális zaklatások többségét nem idegenek követik el, a nemi erőszak egy kapcsolatban is lehetséges, amikor a partnered úgy gondolja, joga van érvényesíteni az akaratát, akkor is, ha a te vágyaid mást diktálnak.

Soha ne mondj igent a szexre csak azért, mert valaki nyomást gyakorol rád!

Fájdalom

Persze, van, akinek kifejezetten bejön egy kis vadulás, és most nem is arról beszélünk, amikor kölcsönös beleegyezés alapján, a határokat tiszteletben tartva fűtitek kicsit forróbbra az együttlétet, mindkettőtök örömére. Ha a fájdalom nem volt az előzetes tervek része, bármilyen kicsi is, merd jelezni a partnerednek.

Lehetnek olyan pózok például, amelyben számodra kellemetlen a behatolás, vagy valami olyan, ami egyszerűen nem esik jól. Ha ezt nem jelzed, nem biztos, hogy a párod magától is rájön.

A szexnek a kölcsönös örömszerzésről kell szólnia, ezért ne szorítsd össze a fogadat csak azért, mert úgy látod, a másiknak éppen jól esik, amit csinál. Ha valami fájdalmat okoz neked, akkor szólj róla!

Bevonni valakit, aki nem tud dönteni

Arról természetesen nem is kell beszélnünk, hogy szigorúan tilos például egy kiskorút bevonni az együttlétbe, aki még nincs tisztában a cselekedetei súlyával. Ugyanígy tilos azonban a szex akkor is, ha az egyik fél nem képes tiszta döntéseket hozni, mert például valamilyen szer, vagy alkohol hatása alatt áll.

Míg idehaza a nőjogi szervezetek azt igyekeznek elfogadtatni, hogy a nem igenis nemet jelent, addig nyugaton már inkább azt mondják: az igen jelent igent!

Ha pedig valaki – legyen az férfi vagy nő – nem elég tiszta tudatú ahhoz, hogy józan és felelős döntést hozzon, és szabad, tiszta akaratából egyezzen bele az együttlétbe, akkor ott megálljt kell parancsolni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást