Egészség / Életmód / Lélek

A születésnapi depresszió létező dolog, és valószínűleg te is átélted már

A születésnapi depresszió létező dolog, és valószínűleg te is átélted már

– De hasonló a helyzet azokkal, akiknek nincsenek igaz barátaik. Lehet, hogy rengeteg ismerősük van, sok haverral és netes baráttal rendelkeznek, de a valóságban nincs körülöttük olyan személy, akihez igazán kötődnének. Ők sem élik meg túl boldogan ezt a napot, mert ilyenkor szembesülnek azzal, hogy a valós kapcsolataik nem elég mélyek és szorosak.

– Akik hajlamosak a szorongásra, nagyon túlaggódják a születésnapjukat. Stresszelnek azon, hogy egy esetleges ünneplésre kit hívjanak meg, és hogy hogyan töltsék be a házigazda szerepét, pláne, hogy általában nem szeretnek a középpontban lenni. Előre szoronganak azon, vajon mit gondolnak majd róluk mások, és mit reagáljanak az ajándékokra, ezek pedig teljesen elveszik a kedvüket az egész szülinaptól.

– Ugyanez a helyzet az introvertáltabb személyiségekkel is. Mivel ők szeretnek egyedül is lenni, nem bánják, ha társaság nélkül töltik a szülinapjukat, ahogy azt sem, hogy nincsenek a középpontban. Egy szülinapi bulin viszont nem lehet meghúzódni a háttérben, ami leszívja az introvertáltak energiáját. Emiatt pedig a végén nem feltétlenül pozitív élményként könyvelik el ezt napot.

dtephoto/istockphoto.com

Ha szeretnéd a születésnapjaidat kicsit jelentőségteljesebbé tenni, a dátum előtt pár nappal ülj le, és tedd fel magadnak ezt a négy kérdést:

  1. Mi volt a legjobb dolog, ami történt veled az elmúlt egy évben?
  2. Mit tanultál a tavalyi szülinapod óta?
  3. Reményeid szerint mi fog történni veled az elkövetkező egy évben?
  4. Mit szeretnél megtanulni egy éven belül?

Ez a négy kérdés segít célokat kitűzni magad elé, és ezek által láthatod, hogy az elmúlt egy évben igenis rengeteg dolog történt veled. Az emberek hajlamosak elfeledkezni az apróságokról, pedig sokszor ezek a legfontosabbak! Év közben időnként vedd elő a listádat, és gondold át, mennyire haladsz az általad kijelölt úton. Ha pedig letértél róla, még van időd visszamenni rá. A születésnapok túl vannak értékelve, hiszen egyetlen dolog fontos ezzel kapcsolatban: hogy te jól érezd magad! Nem számít, ki mit mond, vagy mit tervez helyetted, mert erre az egy napra úgy kellene tekintened, mint a TE napodra. És ez azt jelenti, hogy ebben a 24 órában tényleg te irányítasz!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást