Ez a gyűrű csökkenti a szorongásodat – sőt, a körömrágás ellen is hatásos

Ez a gyűrű csökkenti a szorongásodat – sőt, a körömrágás ellen is hatásos

Címlap / Életmód / Lélek / Ez a gyűrű csökkenti a szorongásodat – sőt, a körömrágás ellen is hatásos

A fidget spinnerekről mindenki hallott, azonban az összes előnyét egy sokkal kisebb, szebb és kevésbé feltűnő gyűrűvel is kihasználhatod!

Dr. Sanam Hafeez, New York-i neurológust kérte meg a Bustle, hogy nyilatkozzon a különleges ékszerek hatásáról. A szakértő szerint ezek a pörgethető résszel ellátott ékszerek kutatás szerint segíthetnek abban, hogy könnyebben tudj koncentrálni, ráadásul a kommunikációra és az általános hangulatodra is jó hatással lehetne.

Mi az a fidget ring?

Dr. Hafeez leszögezi, hogy attól függetlenül, hogy tényleg hasznosak, nem szabad azt gondolni, hogy a fidget gyűrűk varázsütésre megszüntetnek minden problémát. Viszont az is tény, hogy elősegítik azt, hogy pozitív asszociációk segítségével erősebben legyél jelen – ezáltal hozzájárulnak a kiegyensúlyozottsághoz is.

A fidget ring előnye, hogy egyáltalán nem kelt feltűnést és diszkréten használhatod bármilyen szituációban, amikor éppen arra van szükséged, hogy kicsit kifújd magad és jobban összpontosíts.

Sokak pedig ezt vetik be akkor is, ha le szeretnének szokni a körömrágásról és a körömágyuk piszkálgatásáról. Szóval lehet egy meeting, egy randi, vizsga, vagy bármi, inkább a gyűrűt pörgesd, ne az agyad!

Hogyan válassz?

Többféle ilyen gyűrű létezik. Vannak, amiknek bizonyos részeit forgatni, babrálni lehet, léteznek olyanok, amik többféle textúrával rendelkeznek – ezt például az ujjaddal tudod dörzsölni.

„Mindegyik típus ugyanannyira hatásos a babrálás szempontjából, azt válaszd, amelyik a leginkább megnyugtat a mozgatásával, vagy a textúrája miatt.”

– tanácsolja a neuropszichológus.

Ha már leszűkítetted a kört, járj el úgy, mint bármelyik másik ékszer esetében. Vagyis egyszerűen döntsd el, hogy nemesebb fémből készüljön, vagy inkább strapabíró anyagból, nézz utána, hogy van-e a méretedben és persze a legfontosabb, hogy megtaláld azt, amelyik a legjobban tetszik.

Íme néhány izgalmas darab:

1. Amazon, 2. etsy, 3. etsy, 4. etsy
(háttér: bortonia/istockphoto.com)

1. Ezüst gyöngyös fidget gyűrű

Akkor is viselheted, ha nem bírja a bőröd az ékszereket, mivel hipoallergén. Nem kopik, nem tartalmaz sem nikkelt, sem pedig ólmot, így nem lesz tőle zöld az ujjad. A gyűrűn lévő gyöngyök forognak, illetve bárhova átcsúsztathatod őket, ezek az apró mozdulatok ugyanis segítenek abban, hogy pár percre nyugalomra lelj.

2. Aranyos virágos

A gyűrű rozsdamentes acélból készült és nem tartalmaz nikkelt. A rajta lévő virág forgatható, így a mozgatással és az egyenetlen felület érintésével is elterelheted a figyelmed, ha szükséged van rá.

3. Misztikus minimalista darab

Ez a mohaachát-gyöngyös gyűrű nem csak hasznos, hanem csodaszép is. A réz foglalat és maga az achát is fenntartható forrásból származik. A fém és a gyöngy színét kiválaszthatod, illetve előbbit sterling ezüstből is kérheted. A gyöngy egyszerűen forgatható, ráadásul ha az ásványok erejében is hiszel, akkor biztos tudod, hogy az achát ezen típusa a békét, egyensúlyt és az új kezdeteket jelképezi.

4. Egyszerű ezüst karika

Ez a gyűrű első ránézésre teljesen átlagosnak tűnik, viszont belül barázdált, így az ujjadon forgatva a különleges textúrájával nyugtat. Mivel letisztult, bármilyen más ékszerrel kombinálhatod. Sterling ezüstből készül, azonban ha szeretnél egyedi darabot készíttetni, azt is megteheted. 

Természetesen a fidget gyűrűk nem helyettesítik a szakemberrel való együttműködést, ha a mentális egészségről van szó, de a hétköznapok során hasznosak lehetnek akkor, ha nehezedre esik koncentrálni, stresszes vagy, esetleg éppen szeretnéd abbahagyni a körömrágást.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!